Ο Βενιζέλος σε...αναμμένα κάρβουνα, βρίσκεται ένα βήμα πριν το γκρεμό!

Μετά την συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και κρυστάλλινη. Διαφωνήσαμε με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με την έκδοση υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ και απολύει όλο το προσωπικό χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη φάση, χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση.

Οι υπουργοί μας, οι υπουργοί που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ, δεν υπογράφουν την ΠΝΠ και θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο η κυβέρνηση να συζητήσει σε βάθος για όλα αυτά τα θέματα γιατί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας είναι για εμάς όρος επιβίωσης. Όρος επιβίωσης όχι της κυβέρνησης αλλά της χώρας.

Οι Έλληνες πολίτες θέλουν την κυβερνητική σταθερότητα. Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να υπάρχει ένα ασφαλές πλαίσιο οριστικής εξόδου από την κρίση. Αλλά από την άλλη μεριά, οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να διακοπεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναγνωρίζουν το ρόλο της ΕΡΤ, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά, δεν μπορεί να γίνει με κλείσιμο των πομπών, με μαύρισμα του σήματος. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς διαβούλευση, δεν μπορεί να γίνει χωρίς έτοιμο ολοκληρωμένο σχέδιο και ερήμην της Βουλής.

Άρα, πρέπει να διαφυλάξουμε δύο μείζονα αγαθά: Το πρώτο αγαθό είναι η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το δεύτερο αγαθό είναι η κυβερνητική σταθερότητα.

Υπό το πρίσμα αυτών των δύο μεγάλων αγαθών, που είναι προτεραιότητες του ελληνικού λαού, μπορούμε και πρέπει να βρούμε λύση για το μέλλον της ΕΡΤ και για την αξιοκρατική και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων της. Και βεβαίως μπορούμε να βρούμε και λύση για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, η οποία έχει κολλήσει. Και κανείς δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης μεταφέροντας το απλώς στη δημόσια τηλεόραση.

Άρα λοιπόν εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για τη μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ζητάμε να ξαναδούμε από την αρχή το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε στα θέματα αυτά και θέλουμε να αναδείξουμε τη δημόσια τηλεόραση στο θεσμικό επίπεδο που επιβάλλει και το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή νομοθεσία».


Blogger Template by Clairvo