Handelsblatt: "Οπαδοί του Grexit αναθαρρούν"!

Εν μέσω της νέας πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, η οποία ξέσπασε στον απόηχο του «ναυαγίου» εξαγοράς της ΔΕΠΑ, στο Βερολίνο διατυπώνονται απόψεις υπέρ της προοπτικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ενδεικτική είναι η εκτίμηση του χριστιανοδημοκράτη ευρωσκεπτικιστή βουλευτή Κλάους-Πέτερ Βιλς, ο οποίος εμφανίστηκε δύσπιστος στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρεί μοναδική επιλογή για την Ελλάδα την ανοικοδόμηση της οικονομίας της έξω από την Ευρωζώνη. «Όταν η Ελλάδα θα έχει αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω μιας γενναίας υποτίμησης και των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα μπορεί να ζητήσει εκ νέου τη συμμετοχή της στον κοινό νομισματικό χώρο», λέει στη Handelsblatt, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να πάψουμε να προσθέτουμε καλό χρήμα στο κακό χρήμα».

Αντίστοιχα, ο φιλελεύθερος βουλευτής Φρανκ Σέφλερ διαμήνυσε ότι «ήρθε η στιγμή να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την εξάρτηση της Τρόικας». 

Σημείωσε δε πως «στο βωμό της γεωγραφικής συνοχής της ευρωζώνης θυσιάζονται η δημοκρατία, οι αποταμιεύσεις και σε τελική ανάλυση και η ελευθερία».


Blogger Template by Clairvo