Τώρα έχουν και οι παπανδρεϊκοί... τον χίπι τους!

Αλλά όχι. Η εμφάνιση του Γ. Βαρουφάκη στο προσκήνιο δεν έγινε μέσω της συνεργασίας του με τον Γ. Παπανδρέου. Τότε ήταν ακόμη στο παρασκήνιο. Στο προσκήνιο βγήκε με μακό μπλουζάκι και τζινάκι (ναι) στην Πλ. Συντάγματος τον Ιούνιο του 2011.


Επιμέλεια ανάρτησης: Χρυσαλία

Μόνο στην διαφήμιση του σουτιέν "Pretty bra" δεν παίρνει μέρος ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης. Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα είναι καταιγιστικές ενώ ο ίδιος μιλάει επί παντός επιστητού.

Χρησιμοποιεί μάλιστα το βήμα που του δίνουν εκπομπές όπως του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 για να γίνει οικείος σε όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό. Εχει προηγηθεί μια έξυπνη τακτική που του επιτρέπει να κυριαρχεί στο χώρο των ομιλητών της αριστεράς και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας πολύ συχνά αντ΄αυτού (αντί του Αλέξη Τσίπρα) έχει καταφέρει να υποκαταστήσει τον Τσίπρα στο μυαλό πολλών ξένων αναλυτών. Ειδικά οι Αμερικανοί όταν ακούνε ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο μυαλό τους ο Βαρουφάκης κι όχι η αλανιάρα συνιστώσα Ρόζα και ο σκληροτράχηλος Ρούντι Ρινάλντι τον οποίο έχουν εξαφανίσει οι μαθουσάλες της Κουμουνδούρου.

Η απάντηση στο ερώτημα πού το πάει ο Βαρουφάκης θα μπορούσε να δοθεί από το πώς εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Η φιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου και το περιβάλλον του ήταν  καθοριστική για να βρει πρόσβαση στον Σόρος (ο Σόρος θα συμμετάσχει στο 2ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Κοινωφελή Δράση, στις 27 και 28 Ιουνίου. Η ομιλία του είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες θα επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία και τη φιλοσοφία της).

Αλλά όχι. Η εμφάνιση του Γ. Βαρουφάκη στο προσκήνιο δεν έγινε μέσω της συνεργασίας του με τον Γ. Παπανδρέου. Τότε ήταν ακόμη στο παρασκήνιο. Στο προσκήνιο βγήκε με μακό μπλουζάκι και τζινάκι (ναι) στην Πλ. Συντάγματος τον Ιούνιο του 2011. Εκεί έκανε την πρώτη του "επαναστατική" εμφάνιση. Την οποία βέβαια όπως και άλλοι... σεμνοί και ταπεινοί "αγωνιστές" της Πλατείας Συντάγματος που προέκυψαν, δεν παρέλειψε να προβάλλει σε εμφάνισή του το χειμώνα του 2011 στην... σχετικότατη -ανάμεσα σε άλλα- εκπομπή του κυρίου... Κωστόπουλου. Στην ίδια εκπομπή φρόντισε να "καθαρίσει" και το όνομά του σχετικά με τη γνωριμία του με τον Γιώργο Παπανδρέου, διασαφηνίζοντας πως είναι απλώς... κουμπάρος (για την ακρίβεια μάρτυρας στον πολιτικό γάμο) του... Νίκου Παπανδρέου (!)

Πάμε παρακάτω. Παρότι το παλαιό και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ με τους συμμορίτες συνδικαλιστές κλπ, έχει "τρυπώσει" στην Κουμουνδούρου, οι δημοσκοπικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά εντυπωσιάζουν. Μάλιστα το θέαμα της άδειας πλατείας Συντάγματος -περισσότερο κόσμο θα μάζευε η Κατερίνα Στανίση- πάγωσε ακόμη και τους νταβατζήδες όψιμους φίλους του κόμματος.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να χωλαίνει δημοσκοπικά και με τον Βενιζέλο να παίζει την πολιτική παρτίδα της ζωής του, ισχυρά συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας διαπιστώνουν ότι τώρα είναι η στιγμή για την μεγάλη επιστροφή της κεντροαριστεράς. Ακόμη και οι Μαλέλης-Πετρούλα ψάχνονται να κάνουν κόμμα στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι πρωτοβουλίες όμως που αξίζουν προσοχής είναι εκείνες τον Μπουτάρη-Βούγια και άλλων παπανδρεϊκών hippies οι οποίοι ασφυκτιούν εκτός παιγνιδιού.

Τι απουσιάζει (;) από τις συγκεκριμένες προσπάθειες; Μα φυσικά η παρουσία ενός ηγέτη νέου τύπου. Υπάρχει κανείς πιο (συστηματικά) προβεβλημένος από τον Γιάννη Βαρουφάκη γι΄αυτόν τον ρόλο; Κανείς πιο έτοιμος από καιρό; Κανείς με πιο εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια κίνησης που έχει ανάγκη ένα νέο κόμμα;

Ο Βαρουφάκης για την ώρα διαψεύδει  μετά βδελυγμίας την εμπλοκή του με την πολιτική σ΄αυτό το επίπεδο. Μόνο που αν πάρει εντολή από τους ισχυρούς φίλους του να μπει μπροστά δεν θα έχει άλλη επιλογή. Και τότε τα παρωχημένα ΚΑΠΗ της Κουμουνδούρου θα δουν τα ποσοστά τους να επιστρέφουν εκεί απ΄όπου ξεκίνησαν.

Ξαναλέμε, ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις φήμες. Μέχρι και σελίδα στο facebook έχει με τίτλο "Γιάννης Βαρουφάκης για Πρωθυπουργός", για την οποία ξαναλέμε δεν ξέρει τίποτα! Μα κανένας να μην τον ειδοποιήσει, ούτε μετά από 2.215 Like...;

Blogger Template by Clairvo