Κομισιόν: "Κυβερνήστε, γιατί...χαθήκατε"!

Πολιτική σύγκλιση των τριών με εντολή τρόικας και προκάλυψη την απόφαση του ΣτΕ

Η Κομισιόν τράβηξε το αυτί των τριών πολιτικών αρχηγών και τους ζήτησε να τα… βρουν προκειμένου να αποφευχθούν εκλογές. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι καταστροφικό για τους δανειστές, αφού οι μεταρρυθμίσεις όπως τις λένε αυτοί, κλείσιμο οργανισμών, απολύσεις, ξεπούλημα των ασημικών της χώρας όπως είναι στην πραγματικότητα, αν δεν προχωρήσουν τινάζουν στον αέρα το όλο πρόγραμμα για να πάρουν πολλαπλάσια τα χρήματα τους πίσω.
Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε ο Α. Σαμαράς, με την τρόικα παρούσα, να κλείσει με μία αυταρχική απόφαση την ΕΡΤ, να επιβάλει το «μαύρο» στις οθόνες εκατομμυρίων Ελλήνων τηλεθεατών και να στείλει στο σπίτι τους 2.656 εργαζόμενους, η Κομισιόν βγήκε και χειροκρότησε την απόφαση αυτή.Ήταν η ίδια, η Κομισιόν, που μόλις ένα 24ωρο πριν είχε διαλύσει το deal πώλησης της ΔΕΠΑ στη ρωσική Gazprom στέλνοντας στον αγύριστο το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.
Διαπιστώνοντας ωστόσο πώς η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, δεδομένου ότι οι αντιδράσεις για τον κλείσιμο της ΕΡΤ έλαβαν μορφή χιονοστιβάδας, με στήριξη και από το εξωτερικό, η Κομισιόν τα γύρισε και άρχισε να συστήνει εξεύρεση λύσης και εκτόνωση της κατάστασης. «Οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα, ούτως ώστε να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική προσαρμογή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.
Η παρέμβαση αυτή έγινε λίγες μόνο ώρες πριν τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως και άλλες, μεταξύ αυτών της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε τη… στήριξη της στον Α. Σαμαρά, του Όλι Ρεν και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που βλέπει να στην Ελλάδα να προχωρά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και να βρισκόμαστε σε καλό δρόμο (χρόνια τώρα συμβαίνει και θα συμβαίνει αυτό μέχρι τελικής πτώσεως των Ελλήνων και της χώρας).
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, ως πιστοί και υπάκουοι στρατιώτες της τρόικας άφησαν κατά μέρος τις διαφορές τους, είπαν απεταξάμην τις εκλογές (λες και τις ήθελε κανένας) και ...κρύφτηκαν πίσω από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία εκδόθηκε περισσότερο για να εκτονώσει την πολιτική κρίση παρά να δώσει λύση στο πρόβλημα...
Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πώς οι Έλληνες πολιτικοί είναι μαριονέτες ενός συστήματος που διοικείται απ’ έξω. Έτσι για να μην ξεχνάμε ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.


Blogger Template by Clairvo