Αθρησκο Μεσαίωνα επιβάλλει η τρόικα!

Για να εξηγούμεθα: Δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να εφευρεθεί ικανή και πειστική δικαιολογία για το κλείσιμο σχολείων

Οταν μια κυβέρνηση κλείνει σχολεία, προδίδει την αποστολή της και είναι επιβλαβής για το Έθνος.

Τελεία και παύλα.

Ακόμη και ένας μαθητής να υπάρχει στην πιο δυσπρόσιτη περιοχή της Ελλάδας, η Πολιτεία οφείλει να του παρέχει στοιχειώδες σχολικό συγκρότημα και διδακτικό προσωπικό.

Κανένα μνημόνιο, καμία τρόικα και κανένας «εξορθολογισμός» δεν μπορεί να σταθεί ως πρόσχημα για την επιβολή σκοταδιστικών μέτρων μεσαιωνικού χαρακτήρα, όπως τα ανήκουστα που ακούγονται για μαζικά λουκέτα σε σχολεία, «συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων» και εν γένει περιορισμό της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Κάθε τέτοια απόπειρα, από όποιον και αν γίνεται, πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα και με τη δέουσα σφοδρότητα από το σύνολο της κοινωνίας. Η εδαφική ακεραιότητα, η Παιδεία, η Πίστη των Ελλήνων, η Υγεία και ο κοινός Πολιτισμός είναι φράγματα, τα οποία ουδείς πρέπει να αποτολμήσει να σπάσει, ατιμώρητος.

Στη ζήτημα της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», εξυφαίνεται ένα ζοφερό σχέδιο κατά της καλλιέργειας της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών: Θέλουν να κλείσουν πολλά εκκλησιαστικά σχολεία!

Τα μέλη της επιτροπής για την Αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης προτείνουν στη γενική γραμματεία Θρησκευμάτων «να μπει λουκέτο με συνοπτικές διαδικασίες σε εκκλησιαστικά γυμνάσια, ιερατικά σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και σε εκκλησιαστικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης. Χαρακτηρίζουν, μάλιστα, τη λειτουργία τους “περιττή”».

Η δημοσιοποίηση των προαναφερθέντων από την εφημερίδα μας και η παράθεση των σχετικών ντοκουμέντων προκάλεσε σάλο στους κόλπους της Εκκλησίας, η οποία -ήδη από την εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου- είχε αντιληφθεί ότι κινούνται διάφορα... νήματα για την αποχριστιανοποίηση της πατρίδας μας.

Πολλά έχει υποστεί, ανεχτεί και σηκώσει στους ώμους του ο Ελληνας. Προσβολές από αλαζόνες ξένους, περικοπές εισοδημάτων, κοινωνικών παροχών και συντάξεων. Ομως την επίθεση στον νου και στις ψυχές των παιδιών του δεν πρόκειται να την αφήσει έτσι. Να το ξέρουν όσοι λογαριάζουν (σε θέματα Παιδείας) χωρίς τον ξενοδόχο...


Blogger Template by Clairvo