Νέα βελτιωμένη πρόταση για το άνοιγμα της ΕΡΤ! Ο Σαμαράς τα...δίνει όλα!

Νέα πρόταση για να μπορέσει να ανοίξει η ΕΡΤ θα καταθέσει στους πολιτικούς αρχηγούς ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με το real.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, ο πρωθυπουργός θα προτείνει στους πολιτικούς αρχηγούς να μειωθεί κατά περίπου 50% το προσωπικού που εργάζονταν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η πρόταση περιλαμβάνει την απόλυση περίπου 300 ατόμων που δούλευαν στα μουσικά σύνολα και στη ραδιοτηλεόραση, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ.

Παράλληλα, θα απομακρυνθούν όσοι εργαζόμενοι είχαν και δεύτερη δουλειά παράλληλα με την απασχόλησή τους στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία συνολικά οι «διπλοθεσίτες» φτάνουν τα 500 άτομα.

Η κυβέρνηση επιθυμεί το νέο σχήμα να μην ξεπερνά τα 1.200 άτομα, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν και άλλες απολύσεις οι οποίες θα προέλθουν κυρίως από το διοικητικό προσωπικό που προσελήφθη τα τελευταία χρόνια.

Τα περίπου 1.200 άτομα που θα παραμείνουν –σύμφωνα με την πρόταση Σαμαρά- θα αποζημιωθούν κανονικά και στη συνέχεια θα στελεχώσουν τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.


Blogger Template by Clairvo