Φλέβα χρυσού στο ΝΑ Αιγαίο!

Την αποκάλυψη αυτή, που επαναλαμβάνει στην εφημερίδα «ΚΑΡΦΙ» ο κύριος Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την έχει αναλύσει εδώ και καιρό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Αναρτά η Χρυσαλία

Σύμφωνα με επαναλαμβανόμενες μελέτες γαλλικής εταιρίας, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου, βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρέλαιο, το οποίο υπολογίζεται στα 50 δισεκατομμύρια βαρέλια, δηλαδή στα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια !!

Την αποκάλυψη αυτή, που επαναλαμβάνει στην εφημερίδα «ΚΑΡΦΙ» ο κύριος Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την έχει αναλύσει εδώ και καιρό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κύριος Φώσκολος, είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Ιζηματογενούς Γεωλογίας της καναδικής κυβέρνησης και επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά.

Το κοίτασμα του Καστελόριζου βρίσκεται στα όρια της περιοχής που ορίζεται από την ελληνική ΑΟΖ, αλλά διεκδικείται με ένταση και από την τουρκική πλευρά. Τα τελευταία 15 χρόνια, ο κύριος Φώσκολος "φώναζε" συνεχώς πως το ελληνικό υπέδαφος είναι γεμάτο πετρέλαιο και πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου, κάτι που και ένας απλός πολίτης γνωρίζει σήμερα.

Blogger Template by Clairvo