Η Αρβελέρ κατακεραυνώνει την Ρεπούση: "Αλλο να ξέρεις Ιστορία και άλλο..."

Oύτε λίγο ούτε πολύ, την αποκάλεσε...ανιστόρητη τη μαντάμ Ρεπούση, η φημισμένη επι διεθνούς επιπέδου καθηγήτρια Βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Μια προσωπικότητα που σέβεται όχι μόνο όλη η παγκόσμια κοινότητα των Γραμμάτων, αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του δυτικού κόσμου!

Η διεθνούς κύρους βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, φανερά ενοχλημένη, δήλωσε πως η ..."Ιστορικός" και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μπερδεύει τους ρόλους της και εξήγησε τι πραγματικά συνέβη το 1922 στη Σμύρνη.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, η κα Αρβελέρ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, δήλωσε για την Μαρία Ρεπούση: «Αλλο να ξέρεις ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία». Οταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν εκτιμά ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μπερδεύει τους ρόλους της, απάντησε καταφατικά!

Με ιδιαίτερη ένταση αναφέρθηκε στην αναφορά της Μαρίας Ρεπούση περί συνωστισμού στις αποβάθρες της Σμύρνης, λέγοντας «Αν υπάρχει μια πτώση για την Ελλάδα μετά το 1453, αυτή δεν είναι άλλη από το 1922. Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού.»

Πρόσθεσε πάντως πως τα περί «κρυφού σχολειού» δεν επιβεβαιώνονται με βάση τα ιστορικά κείμενα. "Υπάρχουν μόνο οι θρύλοι", δήλωσε.

Blogger Template by Clairvo