H EΡΤ και πάλι ανοιχτή! Η Ελλάδα πήρε το αίμα της και τη Φωνή της πίσω!

Όχι στο «μαύρο» της ΕΡΤ μέχρι τη δημιουργία του νέου φορέα είπε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος «στέλνοντας» ουσιαστικά στις… μαύρες σελίδες της ιστορίας την επιλογή αυτή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα!

Ωστόσο, ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός που κλήθηκε λίγες μέρες πριν την αποχώρησή του από το Σώμα, (σ.σ. λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας) να λύσει τον γόρδιο δεσμό για την ΕΡΤ τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Είχε προηγηθεί η ακρόαση επί δύο ώρες των δικηγόρων της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ελληνικού δημοσίου με το τελευταίο να υποστηρίζει ότι λόγοι κακοδιαχείρισης της ΕΡΤ επέβαλαν το κλείσιμό της και ότι δεν υπάρχει υποχρέωση ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης, αλλά ούτε συνταγματική διάταξη ή διεθνής σύμβαση, που να επιβάλει τη δημόσια τηλεόραση.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του δημοσίου αμφισβήτησαν και την αρμοδιότητα του προέδρου του ΣτΕ να προχωρήσει στην έκδοση προσωρινής διαταγής επί της αίτησης αναστολής που έχει υποβάλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στον αντίποδα, οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ προσκόμισαν στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει επιπτώσεις στην εθνική άμυνα και ασφάλεια, επικαλέσθηκαν οικονομική ζημιά του δημοσίου από τη μη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και ανέπτυξαν όλους τους λόγους αντισυνταγματικότητας κάνοντας λόγο για πρόδηλη πολιτική σκοπιμότητα.

Ακόμη ανέφεραν ότι παρακάμφθηκε σε όλη τη διαδικασία τόσο η Βουλή των Ελλήνων, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Blogger Template by Clairvo