Ανδρέας Παπανδρέου, ο μεγαλύτερος "Ελληνας" προδότης που δεν καταδικάστηκε ποτέ!

Επειδή κάποτε πρέπει να αποκτήσουμε ΚΑΙ μνήμη ΚΑΙ κρίση ΚΑΙ πολιτική ταυτότητα και ορμώμενος απο το γεγονός του γκάλλοπ της ALCO που θέλει οι δύο στους τρείς Ελληνες να ...νοσταλγούν την πρωθυπουργία του Ανδρέα Παπανδρέου, σας παραθέτω σήμερα ένα μέρος μόνο απο τον μακρύ κατάλογο των οικονομικών και πολιτικών εγκλημάτων του ΠΑΣΟΚ που έμειναν ατιμώρητα...

Ιστορική Επιμέλεια - Διορθώσεις: Πύρινος Λόγιος

Τα μεγάλα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, σκάνδαλα πολλά εκ των οποίων παραμένουν χωρίς να έχουν διερευνηθεί και χωρίς βέβαια να αποδοθούν οι ευθύνες από τη Δικαιοσύνη σε εκείνους που πρωταγωνίστησαν σε αυτά έρχονται ξανά στο προσκήνιο μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος του πρώην βουλευτή της ΝΔ και δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Αυτό γιατί ο Β.Παπαγεωργόπουλος είναι ο πρώτος πρώην πολιτικός που καταδικάζεται με την ανώτατη των ποινών, αυτή της ισόβιας κάθειρξης για την κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Μοιραία επομένως οι σκέψεις οδηγούνται σε άλλα, πολύ μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα τα οποία απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη στο παρελθόν, αλλά που είτε «ξεχάστηκαν» είτε οι υπεύθυνοι για αυτά ουδέποτε λογοδότησαν στη Δικαιοσύνη. Ελέω του...μεγάλου "σουλτάνου", του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, «εισήγαγε» στην πολιτική σκηνή της χώρας και σε ευρεία κλίμακα τη διασύνδεση της κατάχρησης δημόσιου χρήματος με αυτή του κομματικού κράτους, εξυπηρετώντας το στενό αλλά και ευρύτερο κομματικό καθεστώς.

Από τα σκάνδαλα αυτά οδηγηθήκαμε σε μια σταδιακή απαξίωση του πολιτικού συστήματος αλλά και από εκεί οδηγηθήκαμε στην κατάλυση κάθε έννοιας αξιοκρατίας –αφού οι ημέτεροι του καθεστώτος - είχαν προνομιακή μεταχείριση και ύποπτά κέρδη. Από την έλλειψη αξιοκρατίας επλήγη θανάσιμα ο δημόσιος φορέας και χαρακτήρας του κράτους και σε κάθε παραγωγική του δραστηριότητα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του ιού της διαφθοράς και της έλλειψης παραγωγής και στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έτσι «διασυνδέθηκε» με το κράτος μέσω της διαφθοράς. Δηλαδή τα γνωστά διαπλεκόμενα.

Ένα από τα πρώτα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έμεινε στην ιστορία γνωστό ως σκάνδαλο του Καλαμποκιού. Αφορά την λαθραία εισαγωγή χιλιάδων τόνων γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από κρατική εταιρεία και την εξαγωγή του στη συνέχεια σε χώρες της Ευρώπης ως ελληνικό. Τα κέρδη από την «κομπίνα» υπερέβησαν τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκαν μόνο 1 εκατομμύριο δρχ.!

Ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Αθανασόπουλος, παραπέμφθηκε για την υπόθεση μόλις το ...1989, δηλαδή την περίοδο όπου ο Παπανδρέου ήταν στο Χέρφιλντ νοσηλευόμενος με βαριά καρδιοαγγειακή πάθηση (επομένως δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να παρέμβη σθεναρά), δικάστηκε το 1990 (ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, χρήση πλαστού εγγράφου, απλή συνέργεια σε νόθευση βιβλίων απόπλου-κατάπλου λιμεναρχείου Καβάλας), καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών αλλά η διεφθαρμένη Βουλή, όμως, τη 17η Ιανουαρίου 1994, συγκατατέθεσε στην άρση των εννόμων συνεπειών αυτής της καταδίκης!

- Το σκάνδαλο της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Πέραν των παρανομιών που αποκαλύφθηκαν και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, εξασφάλιζε, την δεύτερη τετραετία του ΠΑΣΟΚ, στα διευθυντικά της στελέχη, μισθούς από 25 έως 33 εκατομμύρια δρχ. μηνιαίως, με τη μέθοδο των προμηθειών.

- ΕΤΒΑ 1: Σκάνδαλο 1,5 δισ. δραχμών σε βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιρειών της με την αγορά πλοίων από δύο άγνωστες κυπριακές εταιρείες φαντάσματα, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.

- ΕΤΒΑ 2: 2002 Σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών στην ΕΤΒΑ Finance, θυγατρική εταιρεία της ΕΤΒΑ. Κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν ανώτερα στελέχη της εταιρείας προέβαινε σε παράνομες τοποθετήσεις κεφαλαίων της ΕΤΒΑ Finance ζημιώνοντας τόσο την τράπεζα όσο και το ελληνικό δημόσιο.

Η διαδικασία ήταν η εξής: Εκδίδονταν επιταγές των προς κατάθεση ποσών σε όνομα φυσικού προσώπου που εμφανιζόταν ως υπάλληλος της Εurobank, με σκοπό την κατάθεση της επιταγής στην τράπεζα. Μετά την κατάθεση, λάμβανε αποδεικτικό το οποίο παρέδιδε στην ΕΤΒΑ Finance. Όπως όμως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, το πιστοποιητικό αυτό ήταν πλαστό. Στην πραγματικότητα, τα διαθέσιμα κατετίθεντο σε λογαριασμό τρίτου προσώπου που διατηρούσε κωδικό σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Τα χρήματα αυτά δεν κατατίθεντο - όπως θα έπρεπε - στο όνομα της ΕΤΒΑ Finance.  Στο κύκλωμα εμπλέκονταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ Finance Σπύρος Στεφανάτος, ο διευθυντής Γιώργος Καραγιαννίδης, ο προϊστάμενος του Λογιστηρίου Δημήτρης Φραγκοδημητρόπουλος και η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών Γεωργία Σμπαρούνη, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

- Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο! Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κώστας Ζώρας διώχθηκε για πλαστογραφία με σκοπό την παράνομη παράταση δύο νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.

- «Υπόθεση Γιώργου Δρέγου» :ο πολυθεσίτης (ένας εκ των πολλών) δικηγόρος του ΠΑΣΟΚ. Ως νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων απαίτησε «λάδωμα» 15 εκατομμυρίων δραχμών από ιδιοκτήτη οικοπέδου για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του, στους σχεδιασμούς του Οργανισμού.

- ΠΡΟΜΕΤ 1: «Ο πικρός καφές»: Ενώ η επίσημη τιμή του εισαγόμενου καφέ κατά τόνο ήταν 1500 δολάρια, η κρατική ΠΡΟΜΕΤ τον εισήγαγε λαθραία, υπερτιμολογώντας στα 2000 δολάρια τον τόνο.

- ΠΡΟΜΕΤ 2: «Τα σάπια ξύλα». Η ΠΡΟΜΕΤ αγόρασε από φιλανδική εταιρεία εξαγωγών ξυλείας ποσότητες καυσόξυλων έναντι του εξωφρενικού τότε ποσού των 250 εκατομμυρίων δρχ., η οποία κρίθηκε ακατάλληλη από τους Έλληνες ξυλουργούς και τελικά σάπισε στο λιμάνι της Ελευσίνας

- Σκάνδαλο ΑΓΡΕΞ: Σειρά από κομπίνες και υπεξαιρέσεις αποκαλύφθηκαν και στις «Αγροτικές Εξαγωγές» (ΑΓΡΕΞ)

- Αριστείδης Χρήστου. Καταχράστηκε από την Εθνική Τράπεζα 147 εκατομμύρια δρχ. Στην υπόθεση εμπλέκονταν και η πρώην γραμματέας του Μένιου Κουτσόγιωργα.

- Αθανάσιος Πόπωτας: Ο φιλόδοξος εκδότης φιλοπασοκικών εντύπων, εκ των οποίων όλες αποδείχτηκαν βραχύβιες, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κατάχρηση 57 εκατομ. δρχ. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Εξαφανίστηκε για να μην εκτίσει την ποινή του. Ακόμη αγνοείται η τύχη του... Η υπόθεση Πόπωτα εκφράζει ακριβώς αυτή τη νοοτροπία που εισήχθη στην Ελλάδα με τις πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτή δηλαδή του μικρομεσαίου στελέχους που χρησιμοποίησε τους κομματικούς μηχανισμούς για να ανελιχθεί οικονομικά.

- Μαυράκης 1:  Διοικητής της ΔΕΗ που απηλλάγη δια βουλευμάτων από δύο υποθέσεις που τον βάρυναν. έγραψε ιστορία με το δωράκι που «έδωσε στον εαυτό του», των 500 εκατομμυρίων δρχ.

- Μαυράκης 2:  Ο Μαυράκης βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα με τη συμφωνία για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, προκαλώντας ζημιά 120 εκατομμυρίων δρχ. στη ΔΕΗ, σύμφωνα και με το απαλλακτικό βούλευμα που αφορούσε την υπόθεση. Κλασσική περίπτωση «απαλλακτικής ατιμωρησίας».

- ΚΥΔΕΠ:  «Το σκάνδαλο του σταριού». Ένα σκάνδαλο που ζημίωσε τους Έλληνες αγρότες με το ποσό των 910 εκατομμυρίων δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της ΚΥΔΕΠ με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι δύο αυτές εταιρείες εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

- Μιχάλης Σταματελάτος. Ο υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Ιονικής & Λαϊκής  Τράπεζας (απορροφήθηκε αργότερα απο τη EuroBank), που υπεξαίρεσε 230 εκατομμύρια δρχ. Θεωρείται ότι τμήμα του ποσού δόθηκε για τις προεκλογικές ανάγκες υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

- Θεοφάνης Τόμπρας, ο άνθρωπος με το ...κουμπόυρι!: O κατ' εξακολούθηση εγκληματίας αυτός, αντί να βρισκόταν σε κάποιο κελλί του Κορυδαλλού, ο...μεγάλος "σουλτάνος" της Ελλάδας Α. Παπανδρέου τον είχε τοποθετήσει ...διοικητή του ...ΟΤΕ!!! Παρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στα σκοτεινά υπόγεια του ΟΤΕ και της ΚΥΠ. Οι καταγραφές πωλούνταν στους «ενδιαφερόμενους» ή «στην Ομόνοια», με ό,τι αυτό συνεπάγεται … Εξυπηρετήσεις, εκβιασμοί, πολιτική ανωμαλία κ.ά.

- «Σκάνδαλο Κοσκωτά»:  Επρόκειτο για το σχέδιο της οικονομικής επικράτησης «νέων τζακιών» προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Ο ιδιωτικός τομέας που δημιουργήθηκε πήρε υπό τον έλεγχό του όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης που βρισκόταν στην κεντροδεξιά πλευρά, ανέλαβε δηλαδή τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού και σε δεύτερη φάση απαιτούσε όλα τα κονδύλια του κράτους, διαφημιστικά πακέτα και τα δημόσια έργα. «Εκβίαζε» δηλαδή και την κοινή γνώμη και τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ βοήθησε στην επικράτηση μιας νέας οικονομικής υπερεξουσίας που ναι μεν κινείται πολιτικά στο χώρο του δήθεν σοσιαλισμού, μετατράπηκε όμως σε ελεγκτή της πολιτικής ζωής του τόπου. Η νέα μεγαλοαστική τάξη, έσπασε μεν τους δεσμούς της με τη «Δεξιά», αντί όμως να περάσει στον ανταγωνισμό, στην πραγματική ιδιωτική πρωτοβουλία και στην παραγωγή έγινε κρατικοδίαιτη και απόλυτα εξαρτώμενη από τα κρατικά ταμεία. Επίκεντρο του σκανδάλου αυτού, που στην εποχή του θεωρήθηκε ως το μεγαλύτερο στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους, ήταν ο 33 χρονος τότε, Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος απο απλός υπάλληλος μιας μικρής τότε τράπεζας, της Τράπεζας Κρήτης, βρέθηκε μέσα σε λίγες μέρες, ...μεγαλομέτοχός της! Μέσα σε 5 χρόνια, ο κοσκωτάς στη κυριολεξία "μάδησε" τη τράπεζά του, αγοράζοντας εφημερίδες και Ρ/Σ, αλλά και...λαδώνοντας τους περισσότερους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ, μηδέ εξαιρουμένου του ιδίου του Ανδρέα Παπανδρέου!

- Σκάνδαλο ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων):  Ο Στάθης Γιώτας υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, παραιτούμενος, υπέβαλλε δύο μηνυτήριες αναφορές που έστειλαν στον Κορυδαλλό τον πρώην πρόεδρο της ΕΒΟ, Σταμάτη Καμπάνη (εκλήθη από τον Α. Παπανδρέου να έλθει από τον Καναδά και να αναλάβει εν λευκώ την ΕΒΟ, όπως υποστήριζε ο ίδιος) και τους συγκατηγορούμενούς του, Δημήτρη Κυριακαράκο και Δημήτρη Χαλατσά, για πράξεις και παραλείψεις με τις οποίες ζημιώθηκε η ΕΒΟ. Στη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για μίζες δισεκατομμυρίων μέσω εταιρειών φαντασμάτων. Περιέργως εμπλέκεται και εδώ ο Μένιος Κουτσόγιωργας.

-  Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Μετά το 1985 το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τα τεράστια ποσά των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί η Ελλάδα. Στα πρώτα 4 χρόνια του Γ’ (Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης) ΚΠΣ η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε μεταμορφωθεί. Και όμως η απορροφητικότητα των πόρων σύμφωνα με τα ευρωστατιστικά στοιχεία ήταν 21,5%.

- "Κουτσονόμος" :  Ο νόμος αυτός ονομάστηκε έτσι, επειδή ο Μένιος Κουτσόγιωργας τον...δημιούργησε αποκλειστικά και μόνο για τον Κοσκωτά, έναντι του αντιτίμου των δύο εκατομμυρίων δολαρίων! Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο του «Σκανδάλου Κοσκωτά» (αρχές Αυγούστου 1988), ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Δικαιοσύνης μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας δημοσίευσε ένα νόμο που απαγόρευε το άνοιγμα των λογαριασμών στις τράπεζες. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον "Κουτσονόμο", ο οποίος ολοφάνερα συγκάλυπτε απατεώνες με σκοπό να καθυστερήσει ο έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων του μεγαλοαπατεώνα και τότε μεγαλομετόχου της "Τράπεζας Κρήτης".

- Έγκλημα χρηματιστηρίου (Tο X.A. μητέρα των σκανδάλων) : Αγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη. Το χρηματιστήριο έγινε μέχρι και «κόμμα» στις εκλογές του 2.000 ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε ως δείγμα επιβεβαίωσης της "Ισχυρής Ελλάδας" και της "Ισχυρής οικονομίας" των κυβερνήσεων Σημίτη. Διαφημιστικά σποτ προκαλούσαν τους Έλληνες να επενδύσουν τα χρήματά τους στα σίγουρα κέρδη των εισηγμένων και τα παπαγαλάκια των μέσων παραπληροφόρησης, στην ίδια γραμμή ανταγωνίζονταν στην πλέον προσοδοφόρα limit up επένδυση.

- Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

- Εθνικό Κτηματολόγιο: «Εξαφανίστηκαν» αμέτρητα δισ. Πολιτικός προϊστάμενος για την εκτέλεση του έργου ο ...εντιμότατος κύριος Κ. Λαλιώτης! Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου. Η Ελλάδα παρέμεινε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ολοκληρώσει το έργο παρά τα πακέτα που έχουν δοθεί για την πραγματοποίησή του.

- Υπόθεση Στέγκου 1 ή «σκάνδαλο Πάχτα»:  Αφορά τη τροπολογία - σκάνδαλο της Σιθωνίας που κατέληξε στην αποπομπή του υφυπουργού Οικονομικών, Χρ. Πάχτα, και των εννέα εμπλεκόμενων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η σκανδαλώδης υπόθεση ξεκίνησε στις 21/01/2004, όταν οι εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο «Ενισχύσεις Ιδιωτικών Επενδύσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας», την οποία αποδέχτηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Πάχτας και έδιναν τη δυνατότητα ανέγερσης στην κατασκευαστική εταιρία «Ολυμπιακή Τεχνική» του μεγαλοεργολάβου Στέγκου, ιδιοκτήτη του «Πόρτο Καρράς», να χτίσει χιλιάδες τουριστικές κατοικίες στην περιοχή.

- Υπόθεση Στέγκου 2: Στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Κώστας Σημίτης, κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.

-Μανίκας – Νεονάκης: Βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;

- Ολυμπιακή Αεροπορία 1:  Τα «ρόζ» Boeing 767. Η υπόθεση της προμήθειας αεροσκαφών Boeing 767 για την Ολυμπιακή Αεροπορία με αδιαφανείς διαδικασίας. «Ροζ» γιατί στην υπόθεση είχε εμπλακεί το όνομα της ερωμένης του Παπανδρέου, Δήμητρας Λιάνη. Τελικά η υπόθεση της προμήθειας ναυάγησε.

- Ολυμπιακή Αεροπορία 2: Τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002. Ειδικά η «Ολυμπιακή Αεροπορία» κόστιζε 1,5 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως στους Έλληνες φορολογουμένους, δηλαδή 550 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την αποκρατικοποιήσουν(σοσιαλιστικός ορισμός της ιδιωτικοποίησης).
Ο Χρήστος Βερελής αφού «ξεχρέωσε» για ακόμα μια φορά με παράνομες εισφορές πολλών δισ. την Ολυμπιακή, την μετονόμασε σε «Ολυμπιακές αερογραμμές». Μέσα σε ένα μήνα το νέο σχήμα ήταν και πάλι ελλειμματικό και καταχρεωμένο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμα πολλών δις για τις παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις στην Ολυμπιακή.

- Για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

- Σκάνδαλο 1 δισ. € στην ΕΑΒ : Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!

- Το 2001 το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δισ. € δημιούργησε το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δισ. Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δισ. ευρώ ανήλθε στα 54 δισ. ευρώ.

- Ασφαλιστικά Ταμεία: Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της "Ακρόπολις" Χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν πάνω από 3,5 δισ. € (1,3 τρισ. δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δισ. € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείμματά τους.

- Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ: Το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €.

- «Σκάνδαλο Siemens» : Στα πρακτικά της δίκης για την Siemens στο Μόναχο είναι καταγεγραμμένο ότι για τις δουλειές της Siemens στην Ελλάδα δόθηκαν μίζες περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι ένα εκατομμύριο εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, μέσω Τσουκάτου. Ο υπουργός Μεταφορών, επίσης, των κυβερνήσεων Σημίτη, Τάσος Μαντέλης, αποδείχθηκε ότι είχε δωροδοκηθεί από την Siemens με 300.000 ευρώ. Το αδίκημα παραγράφηκε.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονταν από τον λογαριασμό του πρώην στελέχους της Siemens Hellas, Πρόδρομου Μαυρίδη, προς τους «δικαιούχους». Μόνο από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο Μαυρίδης σε υποκατάστημα της Ελβετικής Τράπεζας Dresdner Bank, διακινήθηκαν περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό αντιπροσώπευε ένα μέρος των υπόγειων συναλλαγών…

Σπουδαίο ρόλο στις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» φαίνεται ότι διαδραματίζουν οι εταιρείες Martha Hodling και Martha Overseas, όπως επίσης και η εταιρεία Fiberlite LLC, του Dubai, που τροφοδοτεί εκτός από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μαυρίδη και τους λογαριασμούς των δύο εταιρειών που η Dresdner λέει ότι του ανήκουν. Οι αρχές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζουν το «σκάνδαλο Siemens» ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία των χρηματιστηρίων.

Να μην ξεχάσουμε τέλος την, με κωδική ονομασία του FBI «Επιχείρηση Ζορμπάς», μεγαλύτερη επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που, με πρωταγωνιστή τον κύριο Γιώργο Ανωμερίτη, είχαν στήσει περίτεχνα ανώτατα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Υόρκη από το 1983 μέχρι της 21 Ιουνίου του 1989 που γράφτηκε το άδοξο τέλος της μεγαλύτερης οικονομικής απάτης, όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Αμερικάνικος Τύπος, με λεία περισσότερα από 730.000.000 $, με 12 υποκαταστήματα της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ Τράπεζας στις ΗΠΑ και θύματα την ομογένεια!

Αυτή είναι η ...πρωθυπουργική περίοδος που νοσταλγείτε Ελληνες; Αυτόν τον άνθρωπο που εξευτέλισε μια χώρα και τη λεηλάτησε μέχρις εσχάτων, αυτός και τα τσιράκια του; Αυτόν τον διεθνή πολιτικό και οικονομικό εγκληματία νοσταλγείτε; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Αν η δημοσκόπηση της ALCO είναι αληθή, τότε δεν σας αξίζει ούτε καλύτερη πατρίδα, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ! 

Κι επειδή the party is over, ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΤΕ! 

Αρκετά φάγατε όλοι σας!

Πύρινος Λόγιος

9 σχόλια :

  1. για τα περισσοτερα συμφωνω αλλα στο θεμα της προμετ με το καφε, λετε μαλακιες. ο καφες τοτε μεχρι πριν την προμετ, ηταν στα χερια ιδιωτων εισαγωγεων που επιναν το αιμα του παραδοσιακου μικρου καφεκοπτη, αφηνοντας του ψυχουλα για να ζησει. Ημουνα εκει κ εζησα απο πρωτο χερι τα γεγονοτα ως καφεκοπτης 30 χρόνια και δεν ειμαι πασοκ. Αρης Μαρινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαρούμε πάρα πολύ φίλτατε Αρη, να μας περιγράψεις τα γεγονότα όπως εσύ τα έζησες! Θα ήταν ό,τι το καλύτερο να ακούσουμε την άποψη ενός αυτόπτη μάρτυρα. Δεν έχει καμιά σημασία αν είσαι ΠΑΣΟΚ ή όχι, η άποψή σου ως αυτοπτική θα έχει την ανάλογη βαρύτητα.

      Διαγραφή
  2. α ανδρεας κυβερνουσε μετα το 2000??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας ηγέτης δεν μπορεί να θεωρείται ηθικός...
    πλην αυτού που θα παραδώσει την εξουσία στον Λαο..
    δηλ. την Άμεση Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένας ηγέτης δεν μπορεί να θεωρείται ηθικός...
    πλην αυτού που θα παραδώσει την εξουσία στον Λαο..
    δηλ. την Άμεση Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι οτι μάλλον ο περισσότερος κόσμος περνούσε καλά εκείνη την περίοδο. Αλήθεια είναι επίσης οτι έγιναν πάμπολλα σκάνδαλα και κανείς δεν τιμωρήθηκε...Αλλά το ζήτημά μου εμένα δεν είναι να τιμωρηθεί κάποιος, να πάει φυλακή δηλαδή, δηλαδή να τον ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ!!! Όχι... ΔΗΜΕΥΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Η ΟΧΙ (στάνταρ είναι δικό του αλλά μπορεί να φαίνεται και σε μία από τις υπηρέτριες...) και φυσικά ΟΧΙ φυλάκιση... να μείνει απένταρος στον δρόμο, να βρεί δουλειά μόνος του... Είμαι πολύ κακός, είναι αλήθεια, αλλά κάτι πρέπει να γίνει... Για τον Παπαγεωργόπουλο, δεν ξέρω την υπόθεση του, δεν είμαι δικηγόρος, δεν ήξερα τι ήταν πριν πολιτευτεί, αλλά εαν έχει αποδειχτεί και είναι 100% βέβαιο ότι είναι ένοχος, τότε προτείνω να γίνουν τα παραπάνω... ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ, η φυλακές έχουν επισκεπτήριο και είναι μακριά, θέλω να μπορώ να τον βλέπω να προσπαθεί για να ζήσει...

    Όσο για τον Ανδρέα, παραδέχομαι την ικανότητά του, από τους καλύτερους του είδους, μέγας λαοπλάνος, δημαγωγός, ηγέτης (κατά μία έννοια), σίγουρα έκανε απίστευτα λάθη και γκάφες αλλά νομίζω οτι ήταν Έλληνας, καμία σχέση με τον Γιωργάκη... στις προκλήσεις των Τούρκων είπε "θα περάσω από πάνω σας" και το εννοούσε σε αντίθεση με κάποιον άλλον, πρόσφατο, που κατα την γνώμη μου φταίει σε μεγαλύτερο βαθμό για τα δεινά μας σήμερα και που σε αντίστοιχη περίπτωση κάποια χρόνια αργότερα, άφησε τα Ίμια στο status που είναι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι οτι μάλλον ο περισσότερος κόσμος περνούσε καλά εκείνη την περίοδο. Αλήθεια είναι επίσης οτι έγιναν πάμπολλα σκάνδαλα και κανείς δεν τιμωρήθηκε...Αλλά το ζήτημά μου εμένα δεν είναι να τιμωρηθεί κάποιος, να πάει φυλακή δηλαδή, δηλαδή να τον ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ!!! Όχι... ΔΗΜΕΥΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Η ΟΧΙ (στάνταρ είναι δικό του αλλά μπορεί να φαίνεται και σε μία από τις υπηρέτριες...) και φυσικά ΟΧΙ φυλάκιση... να μείνει απένταρος στον δρόμο, να βρεί δουλειά μόνος του... Είμαι πολύ κακός, είναι αλήθεια, αλλά κάτι πρέπει να γίνει... Για τον Παπαγεωργόπουλο, δεν ξέρω την υπόθεση του, δεν είμαι δικηγόρος, δεν ήξερα τι ήταν πριν πολιτευτεί, αλλά εαν έχει αποδειχτεί και είναι 100% βέβαιο ότι είναι ένοχος, τότε προτείνω να γίνουν τα παραπάνω... ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ, η φυλακές έχουν επισκεπτήριο και είναι μακριά, θέλω να μπορώ να τον βλέπω να προσπαθεί για να ζήσει...

    Όσο για τον Ανδρέα, παραδέχομαι την ικανότητά του, από τους καλύτερους του είδους, μέγας λαοπλάνος, δημαγωγός, ηγέτης (κατά μία έννοια), σίγουρα έκανε απίστευτα λάθη και γκάφες αλλά νομίζω οτι ήταν Έλληνας, καμία σχέση με τον Γιωργάκη... στις προκλήσεις των Τούρκων είπε "θα περάσω από πάνω σας" και το εννοούσε σε αντίθεση με κάποιον άλλον, πρόσφατο, που κατα την γνώμη μου φταίει σε μεγαλύτερο βαθμό για τα δεινά μας σήμερα και που σε αντίστοιχη περίπτωση κάποια χρόνια αργότερα, άφησε τα Ίμια στο status που είναι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον γράφοντα, δεν υπήρξε, παρά μόνο ο γιός του ο γαπ, κάποιος πιο καταστροφικός από τον ανδρέα.

    Ο ανδρέας , που κάποιοι έλληνες νοσταλγούν, όταν ήταν στην Αμερική και τον παρότρυνε φίλος του να ερθει στην Ελλάδα, είχε απαντήσει :

    "Tι να πάω να κάνω ανάμεσα σε 8 εκατομμύρια πιθήκους" ;
    τόσο πολύ "αγαπούσε" την Ελλάδα !

    αυτός ήταν ο μέγας πασόκος ο μέγας λαοπλάνος ο μέγας διαφθορέας του κράτους και των ελλήνων που έτρεχαν να κολήσουν στο άρμα της απάτης του ,μασουλώντας το σώμα της πατρίδας μας που εμείς σήμερα χάνουμε .

    Αυτός που ο φίλος παραπάνω λέει οτι αγαπούσε την Ελλάδα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τον εντολέα του ροκφέλερ που με δικά του λεφτά τον έβαλε να δημιουργήσει τη συμφορά που λέγεται πασόκ, που ακόμη σήμερα μας κατατρέχει.
    Όχι φίλε μου, το χρήμα αγαπούσε και τη λαμογιά.

    Απόλυτα σωστός ο γράφων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ξεχασατε τις δυο μεγελς πυρκαγιές στα δυο πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που στην ουσία άνοιξαν τον δρόμο προς στην εξουσία στον μασωνο προδότη,χρονια μετά ο γιος του ανέβηκε στην εξουσια καιγοντας την μισή πελοπόνησο...

    Ανεστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Template by Clairvo