Συρία: Oι “αντάρτες” χτύπησαν τη Χεζμπολάχ!

Οι μισθοφόροι των ΗΠΑ και της Δύσης, εκτός ελέγχου πλέον, χτυπούν αδιακρίτως "εχθρούς" και φίλους...

Ο συνταγματάρχης της Κοινότητας Ελεύθερων Αξιωματικών του ÖSO (Ελεύθερου Συριακού Στρατού) Χισσάμ Ελ-Αβάκ ισχυρίστηκε πως ο ÖSO βομβάρδισε περιοχές της Χεζμπολλάχ στην Συρία και στον Λίβανο.

Στην δήλωση που έγινε στον ανταποκριτή του ΑΑ, ο Ελ-Αβάκ είπε πως ¨ Βομβαρδίσαμε περιοχές της Χεζμπολλάχ σε Συρία και Λίβανο. Ο ÖSO θα συνεχίσει να βομβαρδίζει περιοχές της Χεζμπολλάχ σε Συρία και Λίβανο.

Ο Ελ Αβάκ απείλησε πως εάν η Χεζμπολλάχ δεν σταματήσει την υπέρ του συριακού καθεστώτος στρατιωτική της παρέμβαση, θα οργανωθούνε επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές της νότιας Βηρυτού που βρίσκονται στον έλεγχο της Χεζμπολλάχ.

Ο Αββάκ ανακοίνωσε πως σε συγκρούσεις που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Συρίας, αιχμαλωτίσθηκαν 4 μαχητές της Χεζμπολλάχ και σκοτώθηκαν άλλοι 3, λέγοντας πως ¨Λιβανέζοι σιίτες επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με τον ÖSO για να παραλάβουν τους αιχμαλώτους και τις σωρούς των νεκρών¨.

Η Χεζμπολλάχ νωρίτερα μετά από αιματηρή επίθεση που υποστήριξε πως έκαναν μαχητές του Μετώπου Νούσρα σε βάρος δυνάμεων της που περιπολούσαν στα λιβανοσυριακά σύνορα, είχε κηρύξει επιστράτευση σε 8 χωριά της περιοχής. Από την άλλη πλευρά, άλλοι υποστήριξαν πως η Χεζμπολλάχ εγκατέστησε βάσεις πυραύλων και μεγάλα πυροβόλα σε χωριά κοντά στα σύνορα.

Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo