Η απίστευτη πρωινή μπόρα διέλυσε τα πάντα!

Διαλυμένο κράτος από τα Μνημόνια - Εικόνες Μπαγκλαντές στην Αθήνα με ένα νεκρό!

Ένα κράτος διαλυμένο μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, μηδενικών δημοσίων επενδύσεων σε έργα υποδομής, εργαζόμενους κακοπληρωμένους και αδιάφορους εν πολλοίς ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων τους ηττήθηκε κατά κράτος από μια έντονη και παρατεταμένη βροχόπτωση και ήδη μετράει ένα νεκρό, μία 23χρονη γυναίκα που έχασε την ζωή της μέσα στο αυτοκίνητό της που δεχόταν κύματα νερού. Βρεθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της στον οδίο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο.

Δύο νοσοκομεία, το "Σωτηρία" και το "Γεννηματάς" πλημμύρισαν και τα νερά έφτασαν μέσα στα χειρουργεία και γενικά εικόνα επικράτησε εικόνα Μπάγκλαντες.

Στην Βουλή μια υπάλληλος προσπαθώντας να ενισχύσει την στεγανότητα της οροφής στην αίθουσα συνεδριάσεων, γλίστρισε έπεσε στο κενό σπάζοντας την γυάλινη οροφή και κρεμάστηκε την τελευταία στιγμή πριν πέσει από ύψος 30 μέτρων επάνω στα υπουργικά έδρανα! Τελικά ένας αστυνομικός κατάφερε να την τραβήξει..

Αυτή την ώρα επιτρέπεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στην Πειραιώς από Χαμοστέρνας έως Πέτρου Ράλλη και στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του παλιού Ιπποδρόμου προς Συγγρού.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων διεξάγονται με μεγάλες καθυστερήσεις, το τράμ εκτελεί δρομολόγια μόνο σε ορισμένα τμήματα ενώ στη γραμμή του Ηλεκτρικού έχει διακοπεί το τμήμα Ταύρος – Ομόνοια. Επίσης πλημμύρισαν σταθμοί του Μετρό όπως στο Μέγαρο Μουσικής.

Μεγάλα προβλήματα σε Ντράφι, Μενίδι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Νίκαια, Περιστέρι και Πέραμα. Σε όλο το Λεκανοπέδιο επιχειρούν 40 συνεργεία με 100 πυροσβέστες.

Επίσης δεν εκτελέστηκαν τα δυο πρώτα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών για Αργοσαρωνικό προς Αργοσαρωνικό και το πρώτο δρομολόγιο απο Ραφήνα προς Μαρμάρι.

Ταλαιπωρία περίμενε και τους επιβάτες της βραδινής πτήσης της Aegean από Αθήνα προς Χανιά καθώς το αεροπλάνο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν πάνω από τη Σούδα, προσγειώθηκε στις 22:00 στο Ηράκλειο.

Όπως μετέδωσε το Creta Live, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα Χανιά, ενώ το αεροπλάνο παρέμεινε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε στις 10:20 η ΕΜΥ αναφέρεται σε επιδείνωση του καιρού. Αναλυτικά η ΕΜΥ αναφέρει:

«Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα (Παρασκευή 22-02-2013) στην Αττική, την Εύβοια και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες ενώ άμεσα θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται στην Αττική από τις 13.00 τοπική ώρα και μέχρι το βράδυ βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές».

Οι περισσότεροι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους, το μποτιλιάρισμα είναι τεράστιο και τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων. Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην οδό Πειραιώς, η οποία είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα, από Πέτρου Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας. 'Αλλα σημεία που παρουσιάζουν εικόνα χάους είναι η παραλιακή, από τον Πειραιά έως και τη Γλυφάδα, ενώ κλειστή είναι και η περιφερειακή οδός του Αιγάλεω, πίσω από τα διυλιστήρια.

Στους δρόμους υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί σε ακινητοποιημένα οχήματα καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πικροδάφνης, καθώς και ο Ιλισσός στην παραλιακή. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών σε  Κερατσίνι - Μαραθώνα - Σταμάτα. Τρία αυτοκίνητα έχουν σκεπαστεί εντελώς από νερό στη γέφυρα της Σπύρου Λούη, ενώ ανάλογες εικόνες βλέπουν οι οδηγοί σε όλο το λεκανοπέδιο.

Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo