Δεν μας αξίζει, ούτε να μας φτύσουν! Eκατόν δώδεκα χιλιάδες Ελληνες ψήφισαν στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ!

Κι όμως! Εκατόν δώδεκα χιλιάδες Ελληνες συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του πιο βρωμερού και ελεεινού κόμματος που είδε ποτέ η Ελλάδα! Αν είναι δυνατόν! Δεν μας αξίζει, ούτε να μας φτύσουν!

Η πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα(!) ώθησε ...112.000 πολίτες (τον αριθμό αυτό δίνει η Ιπποκράτους) να προσέλθουν από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ!

Tα "ορφανά" του άλλοτε κραταιού κόμματος φαίνεται οτι παρακολουθούν τα πολιτικά δρώμενα, είτε προς την πλευρά του μητρικού κόμματος, είτε προς εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αρνούνται πάντως να ιδιωτεύσουν! Δεν χόρτασαν ακόμα, θέλουν να φάνε κι άλλο!

Παρότι υπήρχαν καταγγελίες για παρατυπίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε για "υποδειγματικές διαδικασίες" ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τη λειτουργία των προκατόχων του στο θέμα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η βραδινή δήλωση του αρχηγού του (συγ)κυβερνώντος κόμματος έχει ως εξής:

"Ευχαριστώ από καρδιάς και συγχαίρω τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης που με τη δυναμική, μαζική συμμετοχή τους σήμερα έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται, αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες.
Ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης ξεπέρασε σήμερα κάθε οργανωτική προσδοκία. Η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενη ανάλογη διαδικασία. Σάρωσε τις μιζέριες και τα κατάλοιπα παλαιών μηχανιστικών αντιλήψεων.
Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης δήλωσε σήμερα καθαρά ότι στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την Πατρίδα, αλλά και για την ίδια την Παράταξη που υπάρχει χάριν της Πατρίδας.
Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη μας στο κέντρο και σε όλες τις οργανώσεις μας που σήκωσαν το βάρος αυτής της πολύ μεγάλης οργανωτικής προσπάθειας και για το συνέδριο του κόμματος, αλλά για πρώτη φορά και για το συνέδριο της Νεολαίας, οι εκλογές για το οποίο διεξήχθησαν επίσης με υποδειγματικό τρόπο.
Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους προσωπικά, ατομικά, στην ΚΟΕΣ, στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανωτικές Επιτροπές. Θα μνημονεύσω όμως ως εκπροσώπους τους τον Πάρη Κουκουλόπουλο ως συντονιστή της ΚΟΕΣ, τον Γιάννη Σουλαδάκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, μαζί με όλα τα μέλη της ΕΚΑΠ.
Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από τη διαδικασία αυτή και θα βγει από το Συντακτικό του Συνέδριο ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο. Εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού, της μεγάλης Κεντροαριστεράς.
Αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια εσωκομματική υπόθεση. Αφορά όλον τον ελληνικό λαό. Όλους τους πολίτες, κάθε οικογένεια, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τη μεσαία τάξη που αγωνίζεται να σταθεί όρθια. Γιατί ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι υπάρχει εγγυητής των εξελίξεων. Σημαίνει ότι υπάρχει εθνική στρατηγική με στόχο, με ρυθμό, με ευαισθησία και με προοδευτικό πρόσημο. Σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και να επιβάλουμε λύσεις για την κοινωνική συνοχή, για την αποκατάσταση αδικιών. Όπως γίνεται τώρα με τα μέτρα για την απόλυτη ανεργία, για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, που αξιώνουν ένα μεγάλο επιθετικό πρόγραμμα κατά της ανεργίας, αλλά και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Δύο θεμελιώδεις προτάσεις που το ΠΑΣΟΚ προωθεί και στη Βουλή και στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.
Άρα, το Συνέδριό μας που οργανώνεται πια με τους καλύτερους οιωνούς, είναι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Και καλούμε όλη την κοινωνία να συζητήσει μαζί μας, να προσέξει ξανά αυτά που λέμε. Γιατί ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είχε κλείσει τα αυτιά της στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ευθύνες –και έχουμε ευθύνες, αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο μας καταλόγισε ο ελληνικός λαός. Γι αυτό και σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του".

Εντύπωση, τέλος, προκάλεσε το γεγονός οτι στην Α' Αθήνας, που παραδοσιακά αποτελεί τη μεγαλύτερη Νομαρχιακή Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, πρώτος σε σταυρούς για το συνέδριο αναδείχθηκε ένα παλαιό στέλεχος της Νεολαίας (ο επικεφαλής των "εκσυγχρονιστών" επί Σημίτη) και μετέπειτα γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας.

Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo