Σου αξίζει μαλάκα Ελλήνα "εθνικιστή"...


Ο νεοελληνικός "εθνικιστικός" πιθηκισμός και η προοπτική του αντίστροφου καθρέφτη

Η ελληνική κοινωνία με τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών, έχει δεχτεί ένα πρωτόγνωρο πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική της υπόσταση, το οποίο έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες μάζες σε έναν αδιέξοδο αγώνα για την ίδια τους την επιβίωση.

Δυστυχώς, η εξαθλίωση και η βία που διέσπειρε το κράτος πάνω στα κεφάλια των πολιτών του, δεν οδήγησε στη δημιουργία νέων κινημάτων, ούτε στο κτίσιμο ενός μετώπου που θα πάλευε για την αυτονομία και την κοινωνική (επ)ανάσταση για την απελευθέρωση του ατόμου από τα δεσμά του μνημονίου και την ανατροπή της δωσίλογης κυβέρνησης των ξεπουλημένων και βολεμένων σκουληκιών, που αφού απομύζησαν και την τελευταία έννοια του κοινωνικού κράτους ξεπούλησαν για ένα κομμάτι ψωμί τη χώρα στο διεθνές κεφάλαιο.

Πάντως, δεν βγήκαν όλοι χαμένοι από αυτήν την ιστορία…

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από ένα παραπολιτικό και παρακρατικό μόρφωμα του 0.3%, υπερπολλαπλασίασαν τα ποσοστά τους, μπήκαν δυναμικά στη βουλή και σύμφωνα με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις παίρνουν την τρίτη θέση κατάταξης, αφήνοντας πίσω τους πολιτικούς σχηματισμούς όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Έχουν γίνει πολλές αναλύσεις για το τι συνετέλεσε, ώστε σε μια «ευνομούμενη δημοκρατία» όπως στην Ελλάδα, φτάσαμε στο σημείο μια παρέα τραμπούκων να αποκτά σημαντικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

Εδώ θα μείνω μόνο σε ένα σημείο που θεωρώ κομβικό και αφορά την εξής ρητορική:

Είσαι φτωχός; 
Είσαι αγράμματος; 
Είσαι άνεργος; 
Σου πήραν και τα σώβρακα οι «προδότες» πολιτικοί (που όσο σε βόλευε του ψήφιζες βέβαια.); Σου παίρνουν τη δουλειά οι Πακιστανοί (όνειρο το είχες να πουλάς αναπτήρες και να καθαρίζεις τζάμια στα φανάρια.);
Σε φτύνουν και νομίζεις ότι βρέχει;

Μη στεναχωριέσαι..  Είσαι ο καλύτερος! 
Ξέρεις γιατί; Γιατί είσαι Έλληνας.

Ναι, έτσι απλά γιατί είσαι Έλληνας.
Γιατί είσαι απόγονος των Ελ.
Γιατί έχεις ανώτερο DNA.
Γιατί είσαι επιλεγμένος από το Θεό αγκαλιά με τον Χριστό, τον Απόλλωνα, τον πατέρα Παϊσιο, την Αφροδίτη, τον Μίθρα και τον Ντάμπο το μικρό ελεφαντάκι να διαπρέψεις.
Γιατί αν οι εβραιομασόνοι και οι ιλλουμινάτοι, μαζί με τους ερπετόμορφους και τους Κουραδείμ, δε σε καταπίεζαν και δε σε διέβαλαν μέρα νύχτα θα γαμούσες και θα έδερνες.
Έτσι, γιατί είσαι Έλληνας. 
Γιατί όταν εσύ έχτιζες Παρθενώνες οι άλλοι έτρωγαν βαλανίδια να ‘ούμε.

Εδώ έρχεται η απάντηση σε όλους αυτούς τους γνησιότατους απογόνους των Σωκράτηδων, Φειδίων, Περικλέων και λοιπών ελληναράδων.

Μαλάκα νεοέλληνα "εθνικιστή"  βλέπεις κάθε μέρα την Ακρόπολη, τη θαυμάζεις και λες ότι εσύ την έχτισες ή κάποιος άλλος που τον αντιλαμβάνεσαι τόσο πολύ κοντά σου λες και ήταν ο θειος σου ο Μήτσος.

Μαλάκα νεοέλληνα "εθνικιστή", ανέβα πάνω στο βράχο και θα κερδίσεις δύο τρόπαια.

Πρώτον, θα αντιληφθείς ότι τα μνημεία της ακροπόλεως δεν τα έχτισε ο θείος σου ο Μήτσος ο υδραυλικός που δεκαετία ’80 άλλαζε μια βρύση και ζητούσε 800.000δρχ., τρεις φραπέδες, μεσημεριανό και να ψιλογαμήσει αν γίνεται και τη γυναίκα του πελάτη.
Δεύτερον, ότι βλέπεις από την Ακρόπολη και κάτω (εκτός από τα μνημεία της αγοράς) σου ανήκει.

Σου η ανήκει η σκατένια τσιμεντούπολη στην οποία ζεις και δεν μπορείς να αναπνεύσεις. 
Σου αξίζει να σε πνίγουν τα σκουπίδια και η μπόχα που εσύ παράγεις. 
Σου αξίζει που δεν έχεις ένα πάρκο να πας μια βόλτα ή ένα ποτάμι, γιατί εσύ το μπάζωσες. 
Σου αξίζει να σε κλέβουν αυτοί που εσύ έφερες στη χώρα σου για να τους έχεις να δουλεύουν για σένα, τόσα χρόνια που έτρωγες τις επιδοτήσεις της Ε.Ε., ενώ έξυνες τα παπάρια σου στους καφενέδες. 
Σου αξίζει να μην έχεις φράγκο έλληνα εθνικιστή, γιατί αν είχες πάλι στα μπουζούκια και στα κωλόμπαρα θα τα έτρωγες.

Σου χαρίζω λοιπόν αυτόν τον αντίστροφο καθρέφτη για να κοιτάς τα κάλλη σου και να βλέπεις τι πραγματικά σου ανήκει.

Μη βλέπεις την Ακρόπολη από κάτω προς τα πάνω, δες την Αθήνα από πάνω προς τα κάτω και σκάσε. 
Εκεί έβαλες το χεράκι σου εσύ, μαζί με το θείο Μήτσο, τον πολιτευτή της ΝΔ, τον τοπικό δήμαρχο και άλλα λαμόγια.
Η μεγαλύτερη τιμωρία σου Έλληνα πιθηκιστή "εθνικιστή" είναι ότι δεν είσαι ικανός για τίποτα καλύτερο.

Πηγή

Σχόλιο Ιστολογίου

"Εθνικιστής" = Ο αγράμματος, ευκολόπιστος, χαμηλού επιπέδου και ευκαιριακός πολίτης με συνήθως, μηδενική προσωπικότητα που προσπαθεί μέσα απο τον ολοκληρωτισμό να επιβληθεί στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
Εθνικιστής = Ο πολίτης που αγαπάει τη πατρίδα και τον τόπο του, που σέβεται την Ιστορία του και τους προγόνους του, που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για να συμβάλλει στην ποιότητα ζωής του συμπατριώτη του και της πατρίδας του και - εν γένει - του εθνους, στο οποίο ανήκει.

Πύρινος Λόγιος

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo