Πέρασε τελικά ο λόγος του Πούτιν; Αναβλήθηκε η συνεδρίαση! Πυρ και μανία ο Βλαδίμηρος!

Βαριές κουβέντες και έκτακτη σύσκεψη στο Κρεμλίνο! Ραγδαίες εξελίξεις!

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «άδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο» το μέτρο της επιβολής δασμού στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Πεσκόφ ενημέρωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα το πρωι, στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τη δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε για την Κύπρο.

«Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση να επιβληθεί επιπλέον δασμολόγηση στις καταθέσεις στην Κύπτρο, ο Πούτιν δήλωσε πως εάν εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα ήταν άδικη, αντιεπαγγελματική κι επικίνδυνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σατάλοφ δήλωσε πως η δασμολόγηση στην Κύπρο θα ήταν δίκαιη εάν εφαρμοζόταν μόνον στα επιτόκια των καταθέσεων.

Μετά την εξέλιξη αυτή κατέρρευσαν και τα ανόητα σενάρια που ήθελαν την Μόσχα να ... επιχαίρει για την συμφωνία και να ζητά μάλιστα και τον κατάλογο των Ρώσων επενδυτών για αν τους ... τιμωρήσει!

Στο μεταξύ αναβλήθηκε και η σημερινή συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής, για έγκριση της συμφωνίας με το Eurogroup, καθώς δεν βγαίνουν οι ψήφοι.

Δηλαδή επιβεβαιώνεται απόλυτα αυτό που σημείωνε χθες το ΙNSOMNIA ότι οι Κύπριοι αντιστέκονται στην προδοτική κυβέρνηση και στην τρόϊκα, ενώ και η παρέμβαση του Κρεμλίνουν ήταν καθοριστική για την λήψη απόφασης αναβολής της συνεδρίασης, καθώς η Μόσχα επιβάλλει κάποιες αλλαγές στο πακέτο της συμφωνίας.

Κατ'αρχήν η κυπριακή κυβέρνηση επεξεργάζεται το σενάριο να μην υπάρξει δήμευση μέχρι 100.000 ευρώ και να αύξηση το ποσοστό της δήμευσης άνω των 100.000 ευρώ.

Ενημέρωσε επίσης την Επιτροπή Οικονομικών ότι κλιμάκιο της Κεντρικής Τράπεζας επεξεργάζεται σενάρια τροποποίησης του τέλους, όπως και το σενάριο να καταψηφισθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο από τη Βουλή και οι δύο τράπεζες να οδηγηθούν σε χρεοκοπία.

Ο υπουργός Οικονομικών, που είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών, ενόσω η Επιτροπή Οικονομικών συνεδρίαζε, είπε πως δεν υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο από τη Ρωσία, πέραν της προθυμίας να γίνει συζήτηση και ανέφερε ότι «η δική μας επιθυμία είναι η μετατροπή του δανείου από τη Ρωσία σε μετοχές στη μία από τις δύο τράπεζες».

Η επιβολή του ύψους των δασμών που θα επιβληθεί στις τραπεζικές καταθέσεις είναι υπόθεση της κυπριακής κυβέρνησης, όμως σε κάθε περίπτωση το συνολικό ποσό που θα πρέπει να εξοικονομηθεί θα πρέπει να ανέρχεται στα 5,87 δισεκ. ευρώ, δήλωσε από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν.


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo