Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής - Εμπλοκή με τρόικα για το plan B!!!

Εμπλοκή με την τρόικα στο εναλλακτικό σχέδιο που προτείνει η Κύπρος για την έξοδο από την κρίση οδηγεί στην αναβολή της συνεδρίασης της Βουλής της Κύπρου για την έγκριση των τριών νομοσχεδίων.

Ενώ η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί μετατίθεται για τις 11:30, ίσως και για το απόγευμα.

Το γεγονός επιτείνει την ανησυχία για τη διάσωση της Κύπρου, αλλά και των καταθέσεων, τη στιγμή που οι Γερμανοί αξιώνουν δήμευση για καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ.

Φαίνεται πώς η τρόικα κινείται στη γραμμή του εκβιασμού που χάραξε αμέσως μετά το χθεσινό Eurogroup η Γερμανία, με τη Μέρκελ να αμφισβητεί το Ταμείο Αλληλεγγύης και το Σόιμπλε να «κρίνει» πώς το εναλλακτικό σχέδιο της Κύπρου είναι απλά «καλλωπισμένο» και δεν δίνει λύση στην κρίση χρέους της Κύπρου.

Η τρόικα πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου στις 10 το πρωί, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, για να εκφράσει τις ενστάσεις της στον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές συνίστανται στο «σπάσιμο» της Λαϊκής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» και στη δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης.

Υπάλληλοι του Βερολίνου οι ελεγκτές της τρόικας θέλουν να επαναφέρουν την αρχική πρόταση του Eurogroup για δήμευση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Τις προθέσεις τους αντιλήφθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γ. Ομήρου και έσπευσε να δηλώσει νωρίς το πρωί πώς η Κύπρος θα πρέπει να αναζητήσει λύση εκτός μηχανισμού «όσο και επώδυνη να είναι». Συγκεκριμένα ο κ. Ομήρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κύπρος να πάρει επώδυνα μέτρα, αλλά χωρίς την «ομπρέλα» της τρόικας. «Τα μέτρα που θα πάρουμε τουλάχιστον θα διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε.

Η μόνη λύση να συμβεί αυτό είναι η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Κάτι βέβαια που δεν είπε ο κ. Ομήρου.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo