Με υπέροχες εικόνες απ τη Μεσσηνία έρχεται το "Πρίν τα Μεσάνυχτα" με τον Ιθαν Χώκ

Εικόνες από τη Μεσσηνία με αφορμή ένα κινηματογραφικό ειδύλλιο που κρατά δύο δεκαετίες, φέρνει στην οθόνη το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ...

...η οποία θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Ιουνίου. Η κάμερα ακολουθεί αυτήν τη φορά τους Τζέσι (Ίθαν Χοκ) και Σελίν (Ζιλί Ντελπί) στην Ελλάδα υπό τους ήχους του κομματιού «Για ένα τανγκό» (Χάρις Αλεξίου). Το ζευγάρι συναντήθηκε το 1995 σε ένα ταξίδι στη Βιέννη (στο «Πριν το Ξημέρωμα»), ενώθηκε ξανά στο Παρίσι το 2004 (στο «Πριν το Ηλιοβασίλεμα») και επιστρέφει φέτος στη Μεσσηνία, ολοκληρώνοντας την "ερωτική τριλογία των Ωρών".

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Λινκλέιτερ πραγματοποιήθηκαν στην Καρδαμύλη και συγκεκριμένα στο σπίτι του φιλέλληνα συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ και σε άλλες τοποθεσίες της περιοχής.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς βρίσκεται και ο βραβευμένος με Οσκαρ, διευθυντής φωτογραφίας και παλιός συνεργάτης του Φιλοποίμενα Φίνου και της "Φίνος Φίλμ", ο Γουόλτερ Λάσσαλι, ο οποίος έντυσε με υπέροχη φωτογραφία σπουδαίες ταινίες της παραγωγού εταιρίας, όπως ο "Ζορμπάς", η "Ηλέκτρα", η "Αλίκη στο Ναυτικό", το "Τελευταίο Ψέμα", "Aliki My Love" κ.α.

«Ηταν υπέροχη εμπειρία που βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί, αυτήν τη φορά στην πανέμορφη Ελλάδα, και επισκεφθήκαμε και πάλι τη ζωή της Σελίν και του Τζέσι εννέα χρόνια μετά τη σκηνή στην οποία ο Τζέσι επρόκειτο να χάσει την πτήση του από το Παρίσι», έλεγαν σε κοινή δήλωσή τους ο σκηνοθέτης και το πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και έλαβε θετικές κριτικές.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo