Τα κτήνη απέναντι στην ηρωική Ελληνίδα δασκάλα!

«Είμαι ο δεύτερος καλύτερος μαθητής του Κεμάλ μετά τον Μουσολίνι» είχε πει ο Χίτλερ

Η φράση αυτή απέκτησε σάρκα και οστά στην υπόθεση της ηρωικής δασκάλας του Έβρου, Χαράς Νικοπούλου, η οποία δέχεται πόλεμο τα τελευταία χρόνια από το φασιστικό σύστημα του τουρκικού προξενείου στη Θράκη.

Ο ετερόκλητος συρφετός απέναντι στην Δασκάλα ξύπνησε τις μνήμες της θηριωδίας καθώς στην αίθουσα του δικαστηρίου έφεραν μέχρι και Αυστριακό πολιτικό.

Η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, δεν υπέκυψε επί μήνες στις πιέσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, μέχρι που υπέστη επίθεση και ξυλοδαρμό από μουσουλμάνο παρακρατικό. Ποιο ήταν το έγκλημά της ώστε να αποτελέσει στόχο; Τόλμησε να επιτελέσει συνειδητά το έργο της Ελληνίδας δασκάλας!

Το 2004 εγκαταστάθηκε στο Μέγα Δέρειο, ένα μειονοτικό χωριό του Έβρου κοντά στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Μόλις διορίστηκε τις υπηρεσίες της σε έναν τόπο που πραγματικά τη χρειαζόταν. Εγκαταστάθηκε εκεί με τον σύζυγό της και μάλιστα έγινε δημότης του Δήμου Ορφέα, όπου ανήκει το χωριό, το οποίο αριθμεί 1.200 κατοίκους μουσουλμάνους.

Κάποιοι από αυτούς ενοχλήθηκαν όταν τα παιδιά τους άρχισαν να κάνουν παρέλαση στις εθνικές γιορτές με παρότρυνση της δασκάλας. Μάλιστα μερίδα μειονοτικών θέλησαν να τη διώξουν από το σχολείο, υποστηριζόμενοι και από τους δύο μειονοτικούς βουλευτές της Ξάνθης και της Ροδόπης, ύστερα από παρότρυνση του ιμάμη της περιοχής.

Υπέρ της απομάκρυνσής της τάχθηκε και ο μειονοτικός διευθυντής του σχολείου, καθώς και γονείς που υπέγραψαν σχετικό υπόμνημα. Είναι προφανές ότι η Χαρά γινόταν εμπόδιο στα σχέδια του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Αυτή η δασκάλα, με την ανιδιοτελή προσφορά, ξεκίνησε με όραμα να δώσει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να υπηρετήσει το λειτούργημά της ως άξια Ελληνίδα δασκάλα.

Ο πόλεμος δεν άργησε να έρθει και έγινε ακόμη πιο μεγάλος όταν τουρκικές εφημερίδες άρχισαν να γράφουν άθλιες χυδαιότητες για την ηρωική δασκάλα.

Σήμερα εκδικαζόταν η υπόθεση στο Εφετείο Κομοτηνής, μετά από αγωγή της Χαράς Νικοπούλου εναντίον της Γκιουντέμ (της Κομοτηνής) και Μιλλιέτ (της Ξάνθης) που πρωτοδίκως καταδικάστηκαν για χυδαία δυσφημιστική επίθεση σε βάρος της.

Η εμπλεκόμενη, στην υπόθεση, τρίτη εφημερίδα Μπιρλίκ, διασώθηκε όταν πρωτόδικα ζήτησε συγγνώμη. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι Γκιουντέμ και Μιλλέτ τιμωρήθηκαν με ποινές πάνω από 100.000 ευρώ και με μπλοκάρισμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, εξ’ ου και κατέθεσαν έφεση η οποία εκδικάζεται αύριο.

Ξύπνησαν μνήμες

Στο πλευρό της βρέθηκε μόνο ο Τέρενς Κουίκ ενώ απέναντι οι νοσταλγοί του κεμαλισμού σήκωσαν κεφάλι επιστρατεύοντας ακόμη και διαχρονικούς συμμάχους. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο ναζισμός είναι η φυσική συνέχεια του κεμαλισμού, του Μέτερνιχ, της Ιεράς Συμμαχίας.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε για να πολεμήσει την ηρωική δασκάλα και ο συμπατριώτης του Χίτλερ, Αυστριακός πολιτικός και ένας Ολλανδός Ευρωβουλευτής. Επίσης απέναντι της και η ΔΗΜΑΡ αλλά και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τέρενες Κουίκ βρέθηκε σήμερα στο Εφετείο της Κομοτηνής, δίπλα στη Χαρά Νικοπούλου.

«Μπορεί, κάποτε, κάποιοι θρασύδειλοι να της έσπασαν το χέρι, μπορεί γνωστοί τουρκοπράκτορες να θέλουν να τη λοιδορούν, αλλά είναι βέβαιο ότι με τίποτα δεν μπορούν να της τσακίσουν ούτε το ηθικό, ούτε την ιερή αποστολή της δασκάλας στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας, που υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το τουρκικό προξενείο δεν μπορεί και δεν θα τσακίσει το ηθικό της Ελληνίδας δασκάλας.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo