Κομμουνισμός: Το Μεγάλο Ψέμα του 20ου Αιώνα!

Η μεγαλύτερη ουτοπία που παρουσιάστηκε στον 20ό Αιώνα και τον σημάδεψε, σκιαγραφείται στο ντοκυμαντέρ της σειράς "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα" του Στέλιου Κούλογλου. μια φοβερή δουλειά που πρέπει να δούν όλοι οι Ελληνες

Ορισμένοι φιλόσοφοι αποκαλούν τον 20ο αιώνα "σύντομο αιώνα", τον βλέπουν να ξεκινάει το 1917 με την Οκτωβριανή επανάσταση και να τελειώνει το 1991 με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν την ζωή τους για τις κομμουνιστικές ιδέες και συγχρόνως, στο όνομα αυτών των ιδεών, γράφτηκαν ανθρώπινες τραγωδίες και έγιναν απίστευτα εγκλήματα.

“Τα ρομαντικά χρόνια” ξεκινούν με την Οκτωβριανή Επανάσταση και την ίδρυση, ένα χρόνο αργότερα, του ΚΚΕ. Μιλούν μεταξύ των άλλων ο Βασίλης Νεφελούδης, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ τις δεκαετίες του ’20 και του ’30 και εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Κομμουνιστική Διεθνή.

Ο Σεργκέι Χρουτσώφ, γιος του Νικήτα Χρουτσώφ, αφηγείται ανέκδοτες συζητήσεις του πατέρα του με τον Στάλιν και μιλάει για τον τρόμο που επικρατούσε επί Στάλιν, ακόμη και μεταξύ των υπολοίπων μελών του Πολιτμπυρώ.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν στις Η.Π.Α., τη Γαλλία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Μέρος Α'



Μέρος Β'



0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo