ΔΝΤ: Καμία σκέψη για νέο κούρεμα χρέους της Ελλάδας

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» τόνισε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράις κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που δίνει.

Πρόσθεσε πάντως, πως οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν αποδεχθεί ότι για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, θα απαιτηθεί σημαντική επιπλέον βοήθεια και έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν προσθετή ανακούφιση του χρέους, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά κάτω του 110% του ΑΕΠ ως το 2022.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Αθήνα έχει σημειώσει πρόοδο, όσον αφορά στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της δόσης, η οποία -όπως είπε- αναμένεται λίγο μετά τη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου.

Όσον αφορά στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως η εκταμίευση της πρώτης δόσης θα γίνει στις 15 Μαΐου.

Την Πέμπτη, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επιβεβαίωσε ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα, θα ζητήσει την εκταμίευση και της δόσης του δεύτερου τριμήνου, ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, είπε πως θα είναι «ευχής έργον» η έγκριση διπλής δόσης για την χώρα μας, ωστόσο, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την τελική έκβαση καθώς θα μπορούσε να υπάρξει άρνηση από κάποια χώρα και τελικά να μην προχωρήσει η υπόθεση.

«Το Eurogroup δεν σταματά να μας εκπλήσσει, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις άλλων κρατών- μελών» ανέφερε χαρακτηριστικά.


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo