Μπένι - ΓΑΠ: Τους χωρίζει βλέπετε και... η Διεθνής!

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά συμμετέχει και στην «Προοδευτική Συμμαχία», την οποία κατηγορεί με σφοδρότητα ο Γιώργος Παπανδρέου

Γράφει ο Μάρκος Μουζάκης

Ο Γ.Α. Παπανδρέου, τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως γνωστόν παραμένει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο Β. Βενιζέλος, νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει στην ιδρυτική πράξη της «Προοδευτικής Συμμαχίας», που ιδρύεται με πρωτοβουλία των γερμανών σοσιαλιστών του SPD, εμφανέστατα ως αντίβαρο στη Σοσιαλιστική Διεθνή που τη θεωρούν ξεπερασμένη κι εμπλεκόμενη σε σκάνδαλα.

Ο ΓΑΠ με επιστολή του σέρνει τα μύρια όσα στο SPD για την πρωτοβουλία του αυτή. Επικαλείται και τον ιστορικό ηγέτη του SPD Βίλυ Μπραντ και απευθύνει έκκληση στα κόμματα που είναι μέλη της Διεθνούς να μην συμμετάσχουν στο νέο σχήμα, την «Προοδευτική Συμμαχία».

Κάποιες δεκάδες σοσιαλδημοκρατικά κόμματα τον αγνοούν. Και συμμετέχουν. Προσέξτε, αγνοούν τον πρόεδρο της Σ.Δ.!

Μεταξύ αυτών που τον αγνοούν –επιδεικτικά- και πρωταγωνιστούν στην ιδρυτική πράξη του νέου φορέα της σοσιαλδημοκρατίας είναι και ο διάδοχός του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος!
Ο ΓΑΠ πνέει τα μένεα γι' αυτό (και γι' αυτό...) το άδειασμα απ' τον διάδοχό του Β. Βενιζέλο...

Το ΠΑΣΟΚ, υπό την αρχηγία Μπένι, παραμένει μέλος της Σ.Δ. αλλά συμμετέχει και στην «Προοδευτική Συμμαχία», την οποία κατηγορεί με σφοδρότητα ο πρόεδρος της Σ.Δ. ΓΑΠ, ο οποίος ήταν ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!

Και οι δύο, ΓΑΠ και Μπένι, είναι «σύντροφοι» –υποτίθεται- στο ΠΑΣΟΚ!
Ε, τι να πει κανείς;

Όμορφος κόσμος... σοσιαλιστικά πλασμένος!

Κι έρχονται και τα νεότερα για τα ταμεία του κόμματος, με τους σκελετούς...

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo