Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, Alexis μου!

Προσπάθησε αυτό το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης ο Τσίπρας να απαλλαγεί από τις συνιστώσες Ρόζα, ΑΝΑΣΑ, ΚΕΔΑ και λοιπούς συγγενείς, που νιώθει ότι είναι πια βαρίδια στην εφόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία και έσπασε τα μούτρα του.

Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας

Πού πα ρε Καραμήτρο, φάνηκε να του λένε Λαφαζάνης, Στρατούτης, Γλέζος, Θεωνάς και πολλοί άλλοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να κρατήσουν το κόμμα της Αριστεράς ανόθευτο και ανέγγιχτο από σοσιαλδημοκρατικές αποκλίσεις.

Το ραντεβού με την ιστορία –και τη «λυπητερή»- αναβλήθηκε για τον Ιούνιο, αλλά το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει πια για τον Αλέξη: πετάμε από πάνω μας τις διάφορες συνιστώσες και πάμε ολοταχώς προς την εξουσία αγκαλιάζοντας και κάποιους προοδευτικούληδες αστούς από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Καμμένο ή πορευόμαστε με Λαφαζάνηδες διολισθαίνοντας όλο και περισσότερο σε ακραίες πολιτικές θέσεις που ίσως να φθάνουν και μέχρι νοσταλγία της δραχμής, χάνοντας όμως όλον αυτόν το λεγόμενο μεσαίο χώρο και τον φοβισμένο νοικοκυραίο.

Δίλημμα μεγάλο και κρίσιμο που θα καθορίσει πολλά στις ερχόμενες εκλογές, που υπολογίζεται να γίνουν προς το τέλος του 2014.

Αλλά όπως λέει και ο ποιητής, κάποια ώρα έρχεται για όλους μας η μεγάλη στιγμή για να πεις το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι.

Υποκύπτουμε λοιπόν στη γλύκα της εξουσίας ή παραμένουμε πιστοί σε θέσεις και αξίες, που όμως είναι εμπόδια στο δρόμο για την εξουσία.

Δύσκολη εποχή για πρίγκιπες σύντροφε Alexis!

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo