ΣΟΚ! Η εταιρεία "Γερμανός .ΑΕ." μπλεγμένη στο σκάνδαλο του Τσοχατζόπουλου!

Άμεση εμπλοκή της εταιρείας που ίδρυσε ο Πάνος Γερμανός δείχνει το πόρισμα του ΣΔΟΕ - Χορός εκατομμυρίων στην πλάτη του Ελληνικού λαού.

Μπορεί τα πολιτικά πρόσωπα να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο που φτάνει στην δικαιοσύνη μετά το 1989, η αλήθεια όμως είναι πως πίσω από το μεγάλο φαγοπότι και τις μίζες, στην υπόθεση των υποβρυχίων εμπλέκονται και επιχειρηματίες υπεράνω υποψίας που περιέργως ο ρόλος τους δεν έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ.

Αυτό, παρότι κάποιοι από αυτούς ήδη έχουν κληθεί από την δικαιοσύνη για να δώσουν εξηγήσεις.

Σήμερα, αποκαλύπτουμε το πόρισμα – κόλαφο για τον ρόλο της εταιρείας Γερμανός ΑΕ στην σκοτεινή υπόθεση των Α/Ω που φαίνεται να ζημίωσαν το Ελληνικό δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ.

Η πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ που συντάχθηκε το 2012 σε συνέχεια της έρευνας που είχε ολοκληρωθεί το 2011, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, αφού αναφέρει ξεκάθαρα ότι:

1. Δεν υπάρχει σύμβαση μεταξύ της Γερμανός και της HDW που να αφορά την συνεργασία για την υλοποίηση Α/Ω των υποβρυχίων. Αντίθετα, η HDW φαίνεται πως μεσολάβησε για να αναλάβει η Γερμανός εξυπηρέτηση πελατολογίου της HDW από το οποίο και πληρώθηκε! Ο βασικός σκοπός των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, για την έμμεση επιστροφή μέρους ή συνόλου δαπανών, δεν πραγματοποιήθηκε!

2. Το ΥΠΕΘΑ δέχθηκε την αναδρομική ισχύ της υποβολής τιμολογίων από το 2002, ενώ η τροποποίηση των όρων για τα Α/Ω υπεγράφη το 2003!

3. Για την πίστωση του εν λόγω προγράμματος χρησιμοποιήθηκε αιτιολογία της HDW/FS, η οποία δεν αποδεικνύεται (!!) ενώ η συγκεκριμένη συναλλαγή δεν εγκρίνεται από τις κείμενες διατάξεις.

4. Δεν επεστράφησαν χρήματα στην Ελλάδα, ως απόρροια της συγκεκριμένης διαχείρισης (αυτό είναι και το μείζον θέμα που απασχολεί τον Ελληνικό λαό), ενώ η εταιρεία Γερμανός πληρώθηκε κανονικά από τους πελάτες που της προτάθηκαν από την HDW!

Και η πορισματική αναφορά καταλήγει με βεβαιότητα στο ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί σαν έργο Α/Ω.

Εμείς, ως οφείλουμε, αναμένουμε και την επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας ή του επιχειρηματία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, διότι εδώ φαίνεται να ξετυλίγεται ένα τεράστιο κουβάρι συμφερόντων που ενδεχομένως να φτάνουν και στα πολιτικά πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται, βάσει συγκεκριμένων πληρωμών που φαίνεται να σχετίζονται με την συγκεκριμένη υπόθεση. Θα επανέλθουμε και ελπίζουμε όλοι οι πυλώνες της δημοκρατίας, από τις ελεγκτικές αρχές και την δικαιοσύνη έως τους λειτουργούς της ενημέρωσης, να σταθούν στο ύψος τους.



0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo