Επιτέλους, η Εκκλησία εξεγείρεται! Πύρινος ο λόγος του Αμβρόσιου, βάζει στη θέση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

Πύρινος λόγος Αμβρόσιου για το "ρατσιστικό" Ν/Σ! Αμβρόσιος προς Κανελλοπούλου : "Καθήστε στ' αυγά σας - Υποστηρίζετε το φασισμό" - Ολα δείχνουν πως η Εκκλησία παίρνει σαφή θέση ενάντια στον κατήφορο του Εθνους!

Στην άκρως απολυταρχική δήλωση «δεν έχει καμιά δουλειά η Εκκλησία επί νομοσχεδίων που ψηφίζονται ή καταψηφίζονται από εκλεγμένους βουλευτές» της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου, απάντησε άμεσα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, λέγοντάς της, «καθήστε, κυρία μου, στ’ αυγά σας!»


Ο Σεβασμιώτατος μαζί με μερικούς ακόμα μητροπολίτες κρατά ψηλά τα λάβαρα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αγωνιζόμενος ενάντια στο εκτρωματικό "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο, που σαν στόχο έχει τη φίμωση των πολιτών, και την πλήρη χειραγώγησή τους μόνο από τις αποδεκτές αντιεθνικές νεοταξίτικες φωνές των κατεστημένων ΜΜΕ.
Ο Σεβασμιώτατος γνωρίζει ότι επί του πρακτέου με το νομοσχέδιο αυτό η όποια δημοκρατία είχαμε καταλύεται, ουδείς θα μπορεί να αντιδρά νόμιμα πλέον, λόγω ενός νόμου ο οποίος μάλιστα έχει συνταχθεί από υπερεθνικά κέντρα εξουσίας, με τον οποίο προσδωκούν τη διαλυση του εθνικού και κοινωνικού ιστού, αλλά και της Ορθοδοξίας, που μαζί με τον Ελληνισμό αποτελούν τους δύο πυλώνες του Έθνους.
Ο Μητροπολίτης κατηγορεί τη βουλευτή ότι έχει «φασιστική νοοτροπία» και την εγκαλεί «Υποστηρίζετε, λοιπόν, το φασισμό και θέλετε να λέγεσθε Δημοκράτισα;» τη ρωτάει.
Απαντώντας της μάλιστα στο σχόλιο της περί ανέργων για τους οποίους θα έπρεπε να χτυπήσει πένθιμα τις καμπάνες και όχι για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Αμβρόσιος στον ίδιο τόνο σημειώνει «Ποιος, κυρά μου, δημιούργησε τις τόσες μυριάδες ανέργων; Όχι βέβαια η Εκκλησία, η Οποία προσπαθεί να καλύψει τις δικές σας -όλων δηλ. των πολιτικών- εγκληματικές πράξεις!».
Θέλουν την ύπαρξη μιας κοινωνίας στην Ελλάδα που δεν θα αντιδρά, σε αυτά που επιβάλλονται από νεοταξίτικα κέντρα εξουσίας και επιζητούν ένα Παγκόσμιο Κράτος όπου δεν θα υπάρχουν εθνότητες, θρησκείες, ήθη, έθιμα, ιδεολογίες, οικογένειες.
Δηλαδή εν ολίγοις η πλήρης επικράτηση, του υλισμού, και της ανηθικότητας - ανελευθερίας, που αυτός επιβάλει. Ο υλισμός αποτελεί την βάση του Εωσφωρισμού (και είναι γνωστό λίγο έως πολύ ότι οι κυβερνώντες την υφήλιο πρόσκεινται στον Εωσφωρισμό-Υλισμό), και αυτό ο Σεβασμιώτατος το γνωρίζει, για αυτό και αντιδρά. Διότι έχει διαβάσει πολλές φορές την δεύτερη επιστολή του Παύλου προς Θεσσαλονικείς  κεφ. β':
2:3     μη τις υμας εξαπατηση κατα μηδενα τροπον οτι εαν μη ελθη η αποστασια πρωτον και αποκαλυφθη ο ανθρωπος της ανομιας αμαρτιας ο υιος της απωλειας
2:4     ο αντικειμενος και υπεραιρομενος επι παν λεγομενον θεον η σεβασμα ωστε αυτον εις τον ναον του θεου ως θεον καθισαι αποδεικνυντα εαυτον οτι εστιν θεος
Δηλαδή το σύστημα που θα κυριαρχήσει θα είναι υπεράνω οποιουδήποτε Ιερού και Όσιου, και το σύστημα (με όποιον ορίσει ως ηγέτη του) το ίδιο θα λατρευτεί ως θεός. Και κανείς δεν θα μπορεί να μιλήσει για της ανομίες του καθ'ότι θα έχει φιμωθεί σε όλη την υφήλιο από "αντιρατσιστικούς" νόμους, οι οποίοι με διασταλτικές ερμηνείες, θα αλυσοδέσουν κάθε μορφή έκφρασης.
Θα εμποδίσουν την Εκκλησία και οποιονδήποτε έχει αντίληψη των πραγμάτων να προειδοποιεί για τα κακά που έρχονται, για την βοή των γεγονότων που ακούγεται, και για τον Υιό της ανομίας που πιθανώς θα προλάβουμε να δούμε.
 

Συνήθως η σιωπή επιβάλεται όταν έχει επικρατήσει ένα καθεστώς. Το ότι επιβάλεται αυτή την στιγμή, σημαίνει δύο τινά. Είτε προς βοήθεια επικράτησης του νεου αυτού καθεστώτος, είτε γιατί ήδη έχει επικρατήσει, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί επίσημα!

Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, όμως, ποτέ δεν κάνουν επίσημες ανακοινώσεις, ροκανίζουν τις ελευθερίες μας λίγο-λίγο, και ξαφνικά μια μέρα έρχεται η συνειδητοποίηση, ότι φοράμε αλυσίδες.
Η κυρία Κανελοπούλου επέδειξε με την δήλωση αυτή ολοκληρωτικό πνεύμα του στιλ "θα κάνουμε ότι θέλουμε και δεν σας πέφτει λόγος". Αλλά μας πέφτει λόγος γιατί στη Βουλή μπήκατε με ψήφο. Και με ψήφο μπορείτε να ξαναβγείτε. Εκτός εάν φέρετε και άλλον νόμο που θα λέει ότι εσείς θα μείνετε ισόβια, και οι αντιφρονούντες (όσοι δεν συμφωνούν μαζί σας) το μόνο δικαίωμα που θα έχουν, θα είναι η επιλογή χρώματος στο φίμωτρο που θα τους προσφέρετε.
 
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Είναι φανερό, ότι η κυρία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει το Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, πριν καν αυτό ψηφισθεί από τη Βουλή! Μας απαγορεύει δηλ. να έχουμε άποψη στα καθημερινώς δρώμενα! Κατ’ αρχήν θερμές απευθύνω τις ευχαριστίες μου στη λαλίστατη αυτή Κυρία, επειδή πολύ συχνά κάνει τον κόπο να ασχολείται μαζί μας. Ας πάρει λοιπόν σήμερα την δέουσα απάντηση.
«Δεν έχει καμμιά δουλειά η Εκκλησία επί νομοσχεδίων που ψηφίζονται ή καταψηφίζονται από εκλεγμένους βουλευτές», λέγει η κα Κανελλοπούλου. Αλλά μέ τον τρόπο αυτό:
1. Συλλαμβάνεται, ότι διακατέχεται από φασιστική νοοτροπία! Αγνοεί, ότι στη Δημοκρατία όλοι οι πολίτες έχουν λόγο! Που ανήκει άραγε; Μήπως στο σύστημα «αποφασίσαμε και διατάζουμε»;
2. Οι Βουλευτές εκλέγονται από τον Λαό. Μεταξύ όλων των άλλων και οι Επίσκοποι ψηφίζουν! Άρα κα Κανελλοπούλου, αφού σας ψηφίζουμε, έχουμε το δικαίωμα και να σας ελέγχουμε! Γι’ αυτό άλλωστε το Σύνταγμα της Ελλάδος αναγνωρίζει και επιτρέπει τις Διαμαρτυρίες, τις Διαδηλώσεις, τις Απεργίες κλπ.!
Μη που πείτε, ότι εκεί στη Βουλή τα κάνετε όλα αγγελικά, όλα τέλεια! Είτε λοιπόν σας αρέσει, είτε όχι εσείς οι Βουλευτές λογοδοτείτε σε εμάς τους ψηφοφόρους, σε εμάς το φτωχό Λαό! Λογοδοτείτε δε κάθε ώρα και κάθε στιγμή για κάθε πράξη και κάθε λόγο σας!
3. Με την νοοτροπία σας αποδεικνύετε, ότι είσθε μιά σκέτη φασίστρια! Ως Βουλευτής δεν δέχεσθε κριτική!
4. Σας ερωτώ λοιπόν: Αν είσθε αλάθητοι, γιατί άραγε ο Αρχηγός σας κ. Τσίπρας αλλάζει συνεχώς γνώμες και θέσεις, όπως εμείς αλλάζουμε τα πουκάμισα;
5. Τα περί συμμετοχής μας στην κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή είναι πια πολύ παλιό ανέκδοτο! Δεν έχετε κάτι νεώτερο να μας πείτε; Δεν ακούσατε ότι ο κ. Ζίζεκ, ένας φιλόσοφος του δικού σας χώρου, προχθές μπροστά στον Αρχηγό σας και προσωπικό του φίλο κ. Τσίπρα είπε τα εξής συγκλονιστικά περί Γκουλάγκ;
Ακούστε τα: «Το τεστ που πρέπει να γίνεται στους ανθρώπους από εδώ και πέρα πρέπει να είναι το εξής: Αντί να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για την Ευρώπη, πρέπει να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ , ....το δημοκρατικό μέλλον πρέπει να έχει ως εξής: Όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή στα γκουλάγκ» !!!!!! (βλ. εφημερίδα Δημοκρατία, 21.05.2013) Για όσους δεν γνωρίζουν, τα «γκουλάγκ» ήσαν τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και εξοντώσεως στο άλλοτε Σοβιετικό μπλόκ!!!
Ερωτώ την κα Κανελλοπούλου: προέβη άραγε σε κάποια δήλωση, διά της οποίας να καταδικάζει όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα στο κόμμα της, τον ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, βέβαια! Οι δικές μας δηλώσεις την εμάραναν! Κυρία Κανελλοπούλου, λίγη σεμνότης και λίγη ντροπή σας χρειάζονται! Αποτελούν στολίδι για την γυναίκα! Άλλωστε στα καθαρώς επισκοπικά μας καθήκοντα δεν σας διορίσαμε ούτε Σύμβουλο, ούτε πολύ περισσότερο ελεγκτή!
Καθήστε, λοιπόν, κυρία μου, στ’ αυγά σας! «Μη, πέρα των πεδίλων!» Εάν δεν ήμουνα Ιεράρχης, θα σας έλεγα το λαϊκό ρητό «κοιτάξτε τη στραβομάρα σας». Αλλά ως Ιεράρχης δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την ορολογία! Επαναλαμβάνω: Καθήστε στ’αυγά σας!
6. Ευχαριστήθηκα πολύ, διότι η κρούση των κωδώνων των ιερών ναών σας ενόχλησε πολύ! Γι αυτό άλλωστε και το αποφασίσαμε! Για να σας συνταράξουμε! Για να σας κάνουμε, να ανησυχήσετε! Τελικά, όπως αποδείχθηκε, το κατορθώσαμε! Ταράξαμε την μακαριότητά σας και .... τρομάξατε!
7. Χτυπήσαμε και θα ξαναχτυπήσουμε τις καμπάνες μας, για να ξυπνήσει ο Ελληνικός Λαός. Αυτός ο χιλιο-προδομένος Λαός, που εσείς οι πολιτικοί τον αποκοιμίζετε με τα παραμύθια σας, τον εκμεταλλεύεσθε με την άσκηση της Εξουσίας, τον φορολογείτε αλύπητα, τον φέρατε σε έσχατη ένδεια!
8. Με το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών ο Λαός μας απέδειξε πόση εκτίμηση σας έχει! Όχι προσωπικά σε σας, αλλά στο σύνολο του πολιτικού κόσμου! Για πρώτη φορά μεταπολεμικά έχουμε μια τριο-κομματική Κυβέρνηση! Είσθε άδικοι! Σε μας επιβάλλετε την λιτότητα, ενώ εσείς αμείβεσθε με παχυλούς μισθούς!
Το «κούρεμα» των μισθών δεν σας άγγιξε! Tα χειρότερα, λοιπόν, για σας έρχονται! Αν, ό μή γένοιτο, αν, λέγω, σεις προσωπικά κάποια στιγμή περιέλθετε σε ένδεια, εμείς οι εκκλησιαστικοί θα σας συνδράμουμε! Θυμηθείτε το! Δεν κρατάμε κακία! Δεν κρατάμε υπόλοιπα! Συγχωρούμε και λησμονούμε! Λησμονούμε και συγχωρούμε! Αυτό είναι το μεγαλείο μας! Αλλά και δεν σκύβουμε το κεφάλι σε κάποιες κυρίες, οσάκις μας υβρίζουν και μας ευτελίζουν!
9. Το Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, που σεις τόσο πολύ υποστηρίζετε, βάζει στο γύψο τα ανθρώπινα δικαιώματα! Μας απαγορεύει να εκφράζουμε τη γνώμη μας δημοσίως! Μας μετατρέπει σε φανταράκια! Μας μεταβάλλει σε ραγιάδες! Υποστηρίζετε, λοιπόν, το φασισμό και θέλετε να λέγεσθε Δημοκράτισα;
10. Ας έλθουμε τώρα και στους ανέργους! Ποιός, κυρά μου, δημιούργησε τις τόσες μυριάδες ανέργων; Όχι βέβαια η Εκκλησία, η Οποία προσπαθεί να καλύψει τις δικές σας -όλων δηλ. των πολιτικών- εγκληματικές πράξεις! Εμείς εδώ στην μικρή μας Μητροπολιτική Περιφέρεια χρόνια τώρα έχουμε ιδρύσει Γηροκομεῖα, Μονάδες Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Συσσίτια, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βρεφονηπιακό Σταθμό κλπ
11. ΑΛΛΑ σεις, κα Κανελλοπούλου, ουδέποτε μέχρι σήμερα καταδεχθήκατε να δρασκελίσετε το κατώφλι των Γηροκομείων μας! Ποτέ δεν ήλθατε να μας επισκεφθείτε! Και κάτι παραπάνω: Ποτέ δεν μας καταδεχθήκατε να μας προσφέρετε έστω ένα ευρώ από το παχυλό προσωπικό σας βαλάντιο σαν δωρεά, έτσι για να ενισχύσετε συμβολικά τουλάχιστον την φιλανθρωπική μας προσπάθεια!
Όταν ακούτε «Εκκλησία», συνταράσσεσθε, χάνετε το κέφι σας! Γιατί άραγε; Ο Αρχηγός σας με υπερηφάνεια διακηρύσσει, ότι είναι άθεος! Ούτε πολιτικό, ούτε και θρησκευτικό γάμο έχει τελέσει, όπως διαδίδεται χωρίς και να διαψεύδεται! Δεν έχει κάνει γάμο «με παπά και με κουμπάρο», όπως ήθελε παλαιότερα το λαίκό τραγούδι!
Ούτε επίσης τα παιδάκια του τα έχει βαπτίσει χριστιανικά! Τι θέλετε, λοιπόν, και ασχολείσθε με την Εκκλησία; Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και οι χριστιανοί με την Εκκλησία τους!
Δεν νομιμοποιείσθε, ώστε να ασχολείσθε μαζί μας. Λοιπόν, για να τελειώνουμε, Σας επαναλαμβάνω, ότι το Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι το πιό αισχρό και το πιό απολυταρχικό νομοσχέδιο, που πέρασε ποτέ από την Ελληνική Βουλή!
Πρέπει να ντρέπεσθε, διότι το υποστηρίζετε! Αγαπητή μου Κυρία Κανελλοπούλου, περαστικά σας! Συνέχεια στον άχαρι αυτό διάλογο δεν πρόκειται να δώσουμε. Τελεία και παύλα. Σεβασθείτε μας, για να σας σεβασθούμε!».


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo