Κατέστρεψε τη Κύπρο και ...ζητάει και τα ρέστα!

Η Κύπρος θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερες προκλήσεις με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αύξηση της ανεργίας το 2013 και το 2014, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ιδιαίτερα, ανέφερε ότι η οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση περίπου 8,7% φέτος και 3,9% το 2014, ενώ σταδιακή ανάκαμψή της, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αναμένεται το 2015.

Σε ομιλία του απόψε στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ο κ. Αναστασιάδης τόνισε παράλληλα ότι σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η οικονομία αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, που διαθέτει η Κύπρος, μέσω των επενδύσεων σε υποδομές και των εσόδων από την εξόρυξη του φυσικού αερίου. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι σε περίπτωση που χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, «δεν θα προέλθουν από πρόσθετες φορολογίες, αλλά από την καλύτερη διαχείριση των κρατικών δαπανών».

Τόνισε επιπρόσθετα ότι μόνο μέσω της πιστής εφαρμογής του Μνημονίου, «θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και του λαού, προς την οικονομία». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα για ανάπτυξη της οικονομίας και καταπολέμηση της ανεργίας, που εξήγγειλε πρόσφατα και κάλεσε τους εργοδότες να τα υιοθετήσουν.


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo