Πετάξτε επιτέλους στα σκουπίδια αυτόν τον καραγκιόζη που ακούει στο όνομα "Μπουτάρης"!

Μάταια τον αναζητούσαν για να καταθέσει στεφάνι! – Δεν… “τίμησε” με την παρουσία του την Δοξολογία! – Αργότερα είπε ότι πήγε καθυστερημένος επειδή κοιμόταν!

Η εικόνα ήταν κωμικοτραγική: “και τώρα στεφάνι θα καταθέσει εκ μέροιυς του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Ιωάννης Μπουτάρης”.

Σιγή.

Τίποτε.

“Ο κ. Μπουτάρης;” Επαναλαμβάνει γεμάτη απορία και άγχος η τελετάρχισσα.

Ο κ. Μπουτάρης, ε, τότε, εκπρόσωπος του Δημάρχου … Θεσσαλονίκης”, αναγκάζεται να αλλάξει τα λόγια της η ίδια.

Πάλι σιγή και αμηχανία.

Τίποτε.

Ούτε εκπρόσωπος, ούτε τίποτε.

Την ...τιμή και ...υπόληψη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει αυθόρμητα να ...διασώσει ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, που σηκώνεται, παίρνει το στεφάνι του ΔΘ από το προτεταμένο χέρι του Στρατονόμου που κι αυτός έστεκε άπραγος και το καταθέτει με τον σωστό τρόπο στο μνημείο του Ποντίου Παπά και Δασκάλου, που έχει στήσει ο Δήμος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας για να τιμήσει την ιστορική διαδρομή και μνήμη των προγόνων μας…

Τέτοια οπερέτα!

Είχε σημειωθεί παρόμοια και το πρωί στη Δοξολογία για τη Γενοκτονία, στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι υπεύθυνοι της διοργανώτριας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναζητούσαν μάταια (για χαιρετισμό) τον Κύριο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ο Κύριος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε πολύ αργότερα στην εκδήλωση της Πλατείας Αγίας Σοφίας, πήρε τον λόγο, ψέλλισε εκεί κάτι παλαβά, που έμοιαζαν μόνο σαν αντιπολιτευτικές κορώνες (κατά του Αντώνη Σαμαρά) και αποχώρησε ησύχως…

Όπως είπε σε κάποιους, κοιμόταν (!) γι’αυτό και δεν πρόλαβε να πάει στην ώρα του!

Γειά σου Θεσσαλονίκη! Να χαίρεσαι με τον πρώτο πολίτη σου!


1 σχόλιο :

  1. μα αφού τα παίρνει από τους Τούρκους περιμένετε να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη των Ποντίων. Αστεία πράγματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Template by Clairvo