Τοξικά απόβλητα Δημοκρατίας γέννησαν τη Χρυσή Αυγή

Ποιο είναι το «αυγό του φιδιού» ; Αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία και, κυρίως, για τα κόμματά της, μιά πολιτικοφανής άποψη ή μιά ισχυρή έως ακραία, ισχυρή και βίαιη, δυναμική; Κι αν αυτή η δυναμική δεν χαρακτηρίζεται πια μόνο επικίνδυνο μόρφωμα αλλά κόμμα; Αλλάζει κάτι;


Με δημοσιογραφική παρατήρηση ας ανιχνεύσουμε αίτια και συνθήκες των επιλογών των εμφανιζόμενων ως ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, αυτή τη χρονική συγκυρία. Επισημαίνω ότι αναφέρομαι στην περιγραφή μόνο των πολιτών που δηλώσαν ότι ψήφισαν Χρυσή Αυγή και όχι των ηγετικών στελεχών και τα επί χρόνια μέλη που ζουν και εκπαιδεύονται σε διαρκή επαφή με τη βαθιά άποψη της άκρας Δεξιάς.

Το εκλογικό προσωπείο ποικίλει μεταξύ:

- Ηλικιωμένων νοσταλγών της επταετίας και των απογόνων τους ( με ισχυρά επιχειρήματα για την ασάλευτη στάση τους)

- Ανδρών που υπηρέτησαν στις ένοπλες δυνάμεις (εκεί, σύμφωνα με ισχυρισμούς, μυήθηκαν στην άλλη απολίτικη-πολιτική άποψη) και σήμερα εργάζονται στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και ως προσωπικό ασφαλείας-security.

- Νέοι άνδρες και γυναίκες που βιώνουν μακροχρόνια ανεργία, αλλά έζησαν την απόρριψη της επαγγελματικής ευκαιρίας, καθώς δεν είχαν κομματικό κλειδί να τους ανοίγει πόρτες σε χώρους εργασίας και στα ατομικά τους όνειρα. Αποτέλεσμα να επιθυμούν σφόδρα να τιμωρήσουν το κοινωνικό-πολιτικό σύστημα με ό,τι και όποιους το ίδιο το κοινωνικό-πολιτικό σύστημα έχει δείξει ότι βλέπει ως εχθρό και πιθανό τιμωρό του .

- Μεταξύ αυτών περισσότερο συμπαθείς οι φιγούρες ατόμων προχωρημένης ηλικίας, οι οποίοι σιχάθηκαν και δεν αντέχουν πια ψυχικά το βαρύ και οδυνηρό φορτίο της εγκληματικότητας. Απλά φοβούνται μέσα στην τρομο-μοναξιά τους μη τυχόν χάσουν τους προστάτες τους.

Τα παραπάνω και όσα άλλα μπορεί κανείς να προσθέσει, προκαλούν σκέψεις που πιθανόν να ενοχλούν, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις αλήθειες που χαρακτηρίζονται πικρές. Η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε από τα τοξικά απόβλητα των κομμάτων της Δημοκρατίας, που ενώ τα απέβαλαν δεν φρόντισαν από ιστορική άγνοια ή αδιαφορία να τα εξαϋλώσουν και να τα καταστρέψουν ολοσχερώς. Επαναλαμβάνω, αυτοί που δημιούργησαν τα τοξικά απόβλητα, που τρέφουν την άκρα Δεξιά, είναι τα κόμματα της Δημοκρατίας!

Χωρίς δικαιοσύνη, με κοινωνική αναλγησία, με διεφθαρμένη πρακτική..
Η Χρυσή Αυγή επί τουλάχιστον 20 χρόνια έψαχνε και μάζευε όλα όσα ως σκουπίδια, τοποθετούσαν κάτω από το τοξικό χαλί της πολιτικάντης αλαζονείας και υποκρισίας, τα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και τα έκανε λίπασμα. Λίπασμα για να καλλιεργήσει υπομονετικά επιχειρήματα και να δρέψει σήμερα καρπούς δήθεν άποψης, δήθεν ανατροπής και δήθεν κοινωνικής παρέμβασης.

Όταν τα εκλεγμένα κόμματα μιλούσαν για Δικαιοσύνη και ο πολίτης έβλεπε τον μαφιόζο εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος ή να διαβιεί σε χρυσό κελί γιατί είχε πολιτικό «δόντι», ενώ ο ίδιος ως ανυπεράσπιστος κινδύνευε με φυλάκιση για μια απλή τροχαία παράβαση ή μια καθυστέρηση οφειλής, η Χρυσή Αυγή χαμογελούσε…


Όταν τα εκλεγμένα κόμματα μιλούσαν για πολιτική ηθική και η ευθύνη των υπουργών έγινε ασυδοσία σε βάρος του λαού, οι πολίτες είδαν ανεξέλεγκτη διαφθορά, υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας και κατάχρηση αξιωμάτων. Ο αρρωστημένος καμποτινισμός σε ελεεινό δράμα, όχι μόνο από τους υπουργούς αλλά και από τους βουλευτές, ακόμα και από τους γραμματείς τους -αλλά και από τους κατά τόπους κομματάρχες που υπόσχονταν, λογόκριναν, ακόμα και απειλούσαν.. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, που όλοι με ανοχή ή αγανάκτηση βιώσαμε, η σκοτεινή δύναμη έβρισκε αχτίδες φωτός.

Με απόλυτη ευθύνη έως και συνενοχή των δυο κομμάτων που κυβέρνησαν, η εγκληματικότητα με πρωταγωνιστές ημεδαπούς και αλλοδαπούς ξεπέρασε κάθε λογικό στατιστικό όριο που θα αντιστοιχούσε στο μέγεθος αλλά και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της χώρας μας. Ο πολιτικός από ανικανότητα ή και από ύποπτη αδιαφορία σιωπούσε και ο Χρυσαυγίτης περίμενε και χαμογελούσε, μοιράζοντας προστασία σε αδύναμους στις ενοχικά ξεχασμένες γειτονιές.

Το ένοχο, πνιγμένο στο μαύρο χρήμα, επίσημο κράτος κατέστησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς απλή βιτρίνα του. Και ο πολίτης δεινοπάθησε και εξαντλήθηκε οικονομικά όταν κατέφυγε στη δημόσια Υγεία, όταν είδε τα αδιέξοδα της δημόσιας παρα-παιδείας, όταν πλήρωσε τα δημόσια ταμεία, όταν ζήτησε και το ελάχιστο από την κρατική πρόνοια που είχε προπληρώσει ο εξουθενωμένος βιολογικά και κοινωνικά πολίτης ζητούσε απαντήσεις.. Η κομματική υποκρισία κώφευε και η Χρυσή Αυγή είχε στήσει αυτιά !

Αν θες Ακροδεξιά, αν θες Χρυσή Αυγή, άποψή σου αλλά διαφωνώ.

Αν δε θες Χρυσή Αυγή φρόντισε να βρεις μόνος σου απαντήσεις σε θέματα Ιστορίας, Δικαιοσύνης και καθημερινής πολιτικής πρακτικής ή απραξίας. Ξέρω ότι με αυτό που σου λέω σε βάζω σε κόπο. Αλλά σίγουρα έτσι δεν θα είσαι αδύναμος δέκτης θολών και δηλητηριασμένων, με διχαστικό μίσος επιχειρημάτων.

Η επόμενη μέρα στη ζωή μας θέλει κόπο και δημοκρατικό τρόπο. Όχι σε φοβίες και εθνικά σύνδρομα που υποβοηθούν την ύπουλη ρητορική επιτήδειων. Η Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτα, δεν συναντά αδιέξοδα ούτε μυθοποιεί εγχειρήματα.

Επειδή οι πράξεις μας δικαιώνουν ή αποδομούν και τις πιο επίφοβες έννοιες, αν ο λαός δεν θέλει να ξημερώνει σε Χρυσή Αυγή την κάθε επόμενη ημέρα, ας ξαναδεί από την αρχή με ποιους θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι στο πολιτικό γεύμα της κάθε προηγούμενης νύχτας…


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo