Τουρκικά αναγνωριστικά πέταξαν επάνω από το Αγαθονήσι και κατέγραψαν οχυρές θέσεις!

Τουρκικά μαχητικά-αναγνωριστικά αεροσκάφη RF-4E πέταξαν επάνω από το Αγαθονήσι σήμερα το πρωί στις 08.43 προβαίνοντας σε τακτική αναγνώριση-καταγραφή των αμυντικών θέσεων της φρουράς.

Τα δύο τουρκικά αναγνωριστικά (τα ιδια με το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στην Συρία πέρσι τον Ιούνιο όταν εκτελούσε ακριβώς την ίδια αποστολή...) συνοδεύονταν από δύο μαχητικά F-16C της ΤΗΚ, ενώ άλλο ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών περιπολούσε κοντά στα πρώτα. τα τουρκικά πέταξαν σε ύψος περίπου 1800 μέτρων επάνω από το Αγαθονήσι, ενώ τα F-16 πετούσαν επάνω από τα RF-4E προσφέροντας κάλυψη στα αναγνωριστικά.

Τα ελληνικά μαχητικά ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή, αλλά έφτασαν όταν είχαν αποχωρήσει τα τουρκικά.

Μήπως θα έπρεπε να αλλάξει η τακτική αναχαίτισης που ακολουθείτι εσχάτως σε περιπτώσεις υπέρπτησης; Μήπως θα έπρεπε να περιπολούν στην περιοχή ελληνικά μαχητικά όταν τα ραντάρ ενημερώνονται για τις κινήσει των τουρκικών σκαφών; Γιατί είναι αδύνατον, είτε από την Τανάγρα είτε απο την 115 Π.Μ. στην Κρήτη να σπεύδουν ελληνικά μαχητικά έγκαιρα, ενώ γίνεται η υπερπτηση.

Επίσης στην περιοχή πλέον πολλά τουρκικά πολεμικά σκάφη που συμμετέχουν στην τουρκική αεροναυτική άσκηση.

Από το πρωί το defencenet.gr είχε καταγράψει ότι σήμερα, επέτειο του θανάτου του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο είχαν ξεπεράσει τις συνηθισμένες, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε η υπέρπτηση.


 Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo