Χάνουμε μέρα με τη μέρα τη Θράκη κι αυτοί..."ψιλο-αρμενίζουν"!

Κοιτάξτε τους και τους τέσσερις. Ειδικά τα τρία πρώτα... μπουμπούκια της τρικομματικής συμφοράς. “Τρώγονται” τόσες μέρες τώρα για τον αντιρατσιστικό νόμο, την ώρα που η Τουρκία μαγειρεύει την επίθεσή της στην Ελλάδα. Κι ο ...τέταρτος της παρέας, απλώς...περιμένει να τους διαδεχτεί!

Ρε λαμόγια του ευρώ και της εθνικής καταστροφής, δεν χαμπαριάζετε το τι εξυφαίνετε στη Θράκη; Δεν καταλαβαίνετε ότι από στιγμή σε στιγμή, από ώρα σε ώρα, μπορεί η Τουρκία να κάνει ντου στο Αιγαίο και να προκαλέσει ταραχές στη Θράκη;

Ρε υπηρέτες του ευρώ και της Μέρκελ, δεν καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια ευκαιρία ζητάει η Γερμανία και οι δορυφόροι τους για να καταδικάσουν την Ελλάδα για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να μπει το Δ΄Ράϊχ ως διαιτητής στη Θράκη;

Μόνο ο αντιρατσιστικός νόμος απασχολεί την Ελλάδα; Αυτό που ζητάει το ΚΙΣ σε αυτό γονυπετείτε;

«Η Θράκη χάνεται» φωνάζει ο στρατηγός Ζιαζιάς και η είδηση δεν παίζεται πουθενά, Στα χείλη αυτών των πολιτικών δεν βγαίνει λέξη για τη Θράκη. Το μόνο που ξέρουν είναι να στέλνουν καραβάνια λαθρομετανάστες στη Θράκη και να φτιάχνουν «στρατόπεδα φιλοξενίας» ώστε να δημιουργηθούν πιο εύκολα ταραχές!!!

Και ο Τσίπρας; Λέξη για τη Θράκη, ούτε λέξη για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάφλεξη. Το μόνο που είπε είναι ότι και αυτός θα φέρει το δικό του… αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!!!

Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας ταγοί και ο λαός μας που τρώει κουτόχορτο, θεωρεί ωςς καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον ...Σαμαρά!!!

Άει σιχτίρ επιτέλους!!!!

ΒΟΜΒΑ ΖΙΑΖΙΑ: "Η Θράκη χάνεται, η Αθήνα κοιμάται" - Τι αποκάλυψε για τις συνέπειες των περικοπών στις ΕΔ

Μια ομιλία- βόμβα του πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά. Τα όσα έχει πει για τις επιπτώσεις των περικοπών στην Εθνική Άμυνα κανονικά θα έπρέπε να είχαν προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση!

Τα αγωνιώδη μηνύματα που καλούν στην πολιτική ηγεσία να αφυπνιστεί και να στρέψει την προσοχή της ειδικά τώρα ,μέσα στην οικονομική κρίση, στα εθνικά θέματα, πληθαίνουν. Και όταν μια φωνή όπως του πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά , φωνάζει “ξυπνήστε” προς τους πολιτικούς, δείχνοντας στον χάρτη τη Θράκη ,τότε δεν μπορείς παρά να ανησυχείς! 

Εκτός βέβαια από τους πολιτικούς μας.

Ο στρατηγός Ζιαζιάς έκανε μία ομιλία σε ημερίδα της Σχολής Εθνικής Άμυνας για την οποία δεν έκανε “δημόσιες σχέσεις” ,ούτε την “μοίρασε” για να δημοσιευθεί. Η ομιλία τυπώθηκε στην τριμηνιαία ενημερωτική έκδοση του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας . Και τα όσα έχει πει ο πρώην Α/ΓΕΣ είναι άκρως ανησυχητικά.

Ο στρατηγός μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στόχοι της Τουρκίας στην περιοχή είναι “η διαιωνιση της εσωστρέφειας της Μειονότητας, η αναγωγή της θρησκείας (μουσουλμανικής) και της γλώσσας (τουρκικής) σε στοιχεία εθνοφυλετικής καθαρότητας και η αναγόρευση της “Μητέρας Πατρίδας”, δηλαδή της Τουρκίας ,ως μοναδικού και αδιαφιλονίκητου εγγυητή των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μειονότητας”.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό “οι στόχοι αυτοί της Τουρκίας απορρέουν από μία γενικότερη ιδεολογικοπολιτική στρατηγική της οποίας εμπνευστής υπήρξε ο Τ. Οζάλ” με το εθνικιστικό σχέδιο των Τούρκων να είναι η “δημιουργία ενός άξονα στα Βαλκάνια...” .

Αυτός είναι ο Νεοθωμανισμός κατά τον κ. Ζιαζιά.

Ανατριχιαστικά όμως είναι όσα λέει για την ελληνική ανοχή :

“ Όπως διαπιστώνεται σήμερα ,τεράστιες είναι οι ευθύνες των υπηρεσιών για ανεξέλεγκτη δράση παρακρατικών και παραστρατιωτικών ομάδων ,που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή υπό την αιγίδα του προξενείου της Κομοτηνής . Τι κάνει η Ελληνική επίσημη κρατική Διοίκηση στην Θράκη; Γιατί μένει άπραγη ενώ διαπιστώνει παραβίαση της νομιμότητας από ενεργούμενα του Τουρκικού προξενείου εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης; Παράλληλα είναι παγκοίνως αποδεκτό ότι μια ευημερούσα και ακμαζουσα μειονότητα, ουδόλως εξυπηρετεί τον τουρκικό σχεδιασμό” , σημειώνει ο πρώην Α/ΓΕΣ.

Ο στρατηγός Ζιαζιάς γίνεται ακόμη πιο σκληρός αναφερόμενος στα πολιτικά κόμματα :

“ Η θλιβερή πραγματικότητα γνωστή στους “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ “, θα εκλείψει μόνο και όταν,το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας, αλλά και οι γηγενείς κομματικοί και άλλοι παράγοντες, αποφασίσουν να προτάξουν πέρα και πάνω από οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα ή επιδίωξη ,το συμφέρον της Θράκης και κατ΄ επέκταση το εθνικό συμφέρον. Μέχρι να συμβεί αυτό , η τουρκική πολιτική θα παραμείνει πηγή κινδύνων, απειλούντων όλο και περισσότερο την ομαλότητα της περιοχής και την επ΄ αυτής στηριζόμενη εθνική μας κυριαρχία”.

“ Δεν θα μπορούμε να υποστηρίξουμε τους αντικειμενικούς σκοπούς ,λόγω περικοπών” !

Οι βόμβες Ζιαζιά δεν σταματούν εδώ. Αναφερόμενος στην επιβίωση του κράτους επισημαίνει:

“ Η οικονομία αποτελεί σημαντικό συντελεστή της Εθνικής μας ισχύος και τον αιμοδότη της αμυντικής μας ικανότητας. Οι βασικοί συντελεστές επιτυχίας της αμυντικής ισχύος ,όπως η δομή δυνάμεων,τα οπλικά συστήματα και το ανθρώπινο δυναμικό ,εξασθενούν ,υποβαθμίζονται ή αδρανοποιούνται, αν δεν υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση. Θα ήταν ουτοπία να ισχυρισθώ ότι η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει τόσο τη συντήρηση, όσο και την λειτουργικότητα των ΕΔ. Η συνέχιση των περικοπών των αμυντικών δαπανών χωρίς κεντρικό σχεδιασμό θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία υποστήριξης από την στρατιωτική ηγεσία, των αντικειμενικών σκοπών που καθορίζει η πολιτική Εθνικής Άμυνας, με όλες τις αντίστοιχες επιπτώσεις”.

Ο πρωην Α/ΓΕΣ προτείνει μεταξύ άλλων την ενίσχυση του στρατηγικού άξονα Ελλάδος -Κύπρου, τη σχεδίαση και υλοποίηση της μελλοντικής δομής δυνάμεων και -το πιο χρήσιμο ίσως- τη θεσμοθέτηση περιοδικής εκπαιδεύσεως της πολιτικής Ηγεσίας επί θεμάτων χειρισμού κρίσεων, Εθνικής κινητοποιήσεως,πολιτικής διαχειρίσεως στρατιωτικών αναμετρήσεων ,καθώς και τρόπων τερματισμού αυτών ώστε να αποφευχθούν διαπιστωμένες δυσλειτουργίες του παρελθόντος.

Ο κ. Ζιαζιάς προτείνει “την ανύψωση του φρονήματος και του ηθικού των ΕΔ με στοχευμένες δράσεις και εφαρμογή του Στρατιωτικού κώδικα δεοντολογίας,διεξαγωγή ρεαλιστικών ασκήσεων και αξιοπρεπείς αποδοχές, ανταποκρινόμενες στην ιδιαιτερότητα της αποστολής του προσωπικού”, αλλά και “αύξηση της θητείας των εφέδρων οπλιτών στους 12 μήνες”.

Απαντώντας στο εύλογο ερώτημα αν όλα αυτά μπορούν να γίνουν με δεδομένη την οικονομική κρίση θύμισε : “Το 1932 η Ελλάδα επτώχευσε . Το πρόβλημα όμως το ξεπεράσαμε και η χώρα μας το 1940 έγραψε μοναδική ένδοξη ιστορία”.


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo