Απίστευτο! Τη φυλακή δε τη γλυτώνουμε, ακόμη κι αν εξωφληθεί το χρέος μας!

Το Υπουργείο Οικονομικών και Δικαιοσύνης μελετά το νομομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα κατά το οποίο προβλέπεται σύλληψη του Έλληνα πολίτη που χρωστάει στο Δημόσιο και έχει καταδικαστεί για οφειλές ακόμη κι αν έχει πληρώσει το χρέος του!

Γράφει η Μαρία - Μαρκέλλα Τουφεξή
Volcano Times

Το Υπουργείο Οικονομικών και Δικαιοσύνης μελετά το νομομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα κατά το οποίο προβλέπεται σύλληψη του Έλληνα πολίτη που χρωστάει στο Δημόσιο και έχει καταδικαστεί για οφειλές ακόμη κι αν έχει πληρώσει το χρέος του!

Όσοι έχουν χρέη πρός το Δημόσιο θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στην φυλακή.
Για να μην οδηγηθεί στην φυλακή έως την ημερομηνία της δίκης θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό ανάλογα με το ύψος της οφειλής του. Και βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι έως ότου γίνει η δίκη μπορεί να περάσουν από δύο ώς τρία χρόνια οπότε ο οφειλέτης θα είναι προφυλακισμένος ώσπου να έλθει η σειρά του να δικαστεί.


Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν έχει εξωφλήσει την οφειλή του ότι δεν θα σταματήσει η ποινική δίωξη αν έχει καταδικαστικές αποφάσεις.

Με την νομοθεσία που έχει ώς τώρα ισχύ αν συλληφθεί κάποιος που οφείλει στο Δημόσιο οδηγείται στον Εισαγγελέα κατηγορείται για φοροδιαφυγή,αλλά τον προστατεύει ο νόμος ώς την ημερομηνία της δίκης και βέβαια αν έχει κάνει ρύθμιση οφειλών.Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να κατασχεθεί κανένα περιουσιακό στοιχείο του οφειλέτη ούτε να πάει φυλακή.
Αυτά όμως δεν θα ισχύουν πλέον!

Με το νέο νομοσχέδιο όμως που που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση αλλάζει όλο το σκηνικό για τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη που έχει οφειλές στο Δημόσιο!

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει τα παρακάτω!!!

1] Αν ο οφειλέτης έχει καταδικαστεί δεν θα έχει το δικαίωμα αναστολής, ούτε έφεσης της ποινής.

2] Θα δεσμεύεται κάθε περιουσιακό του στοιχείο απλά και μόνο με την διαπίστωση της παράβασης.

3] Ο οφειλέτης δεν θα μπορεί να μπει σε ρύθμιση του χρέους θα πρέπει να εξωφλήσει ολόκληρο το ποσό που χρωστάει.

4] Αν έχει καταδικαστεί για οφειλές πρός το Δημόσιο έστω κι άν έχει εξωφλήσει το χρέος του είναι πιθανό να μή σταματήσει η ποινική δίωξη και να οδηγηθει στην φυλακή χωρίς δυνατότητα εξαγοράς της ποινής του!

5] Απειλείται επίσης με κατασχέσεις κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας κ.τ.λ.

Αναμένουμε λοιπόν! Αυτό το νομοσχέδιο είναι καταστροφικό και θα στείλει το ογδόντα τοις εκατό των Ελλήνων στην φυλακή αφού η οικονομική κατάσταση του Ελληνικού λαού είναι τραγική όπως γνωρίζουμε όλοι!2 σχόλια :

 1. Σε αυτή τη περίπτωση γιατί να εξοφλήσει το χρέος του;;;;
  Αλλά πέρα από αυτό, οφείλουμε να τους βγάλουμε το καπέλο: όταν οι πολιτικοί Τ(ρ)ΑΓΟΙ μας, έλεγαν Ανάπτυξη, Αξιοποίηση, Νέες Θέσεις Εργασίας, έλεγαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
  Αυτό σημαίνει, ΑΝΑΠΤΥΞΗ και νέες θέσεις ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Κτίσιμο φυλακών σε όλη τη χώρα. ΑΞΙΠΟΙΗΣΗ ερημονησίδων (παλαιών ονομαστών και νέων). Βλέπεις, είμαστε και πολλοί....Το ερώτημά μου όμως είναι, ποιοί θα είναι επέξω για να φυλάνε τους μέσα. Εκτός...εκτός άν....χρησιμοποιηθούν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες να "εξυπηρετήσουν" το πρόβλημα αυτό, με υποσχέσεις τύπου "σου βρήκα μόνιμη δουλειά, ψήφισέ με στις επόμενες εκλογές και θα σου βγάλω επίσημα χαρτιά έλληνα πολίτη" κλπ, κλπ.......(μήπως δεν το ζήσαμε χρόνια τώρα αυτό το παραμύθι με τους έλληνες ομήρους των κομμάτων, τη γνωστή σε όλους μας τακτική της ψηφοθηρίας;;;; Μέχρι να το καταλάβουν και λαθρομετανάστες θα περάσουν άλλα 40-50 χρόνια)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ...{η προγενέστερη ημερομηνία κατάθεσης της δηλώσεως σαν ετούτη , παίζει σημαντικο ρολο}..______________________κοινοποιουμε μαζι με το άνω σχόλιο ________________

  https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/ιερη-δηλωση-και-καταγγελια-κατα-του-απο-24112011-διαρκούσ-κακουργηματοσ-καταπατη/422877021088985......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Template by Clairvo