Ανατολικά του Αιγαίου, στον 28ο Μεσημβρινό, υπάρχει ..."Τουρκοκρατία"!

Βγήκε ο τουρκικός Στόλος στο Αιγαίο με stealth πλοία! Ακόμη αναζητείται η...ελληνική άσκηση...

Eνώ ο ελληνικός Στόλος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΓΕΝ και την βούληση του ΓΕΕΘΑ ακόμα προσπαθεί να αποκτήσει την επιθυμητή επιχειρησιακή ετοιμότητα για να προχωρήσει στην άσκηση "Αστραπή" στο Βόρειο και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο που από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα διαρκώς αναβάλλεται, στην Τουρκία ξεκίνησε η μεγαλύτερη ετήσια άσκηση του τουρκικού ναυτικού με την επωνυμία DENIZ KURDU 2013.

Επικεφαλής του τουρκικού Στόλου στην άσκηση είναι ο ίδιος ο νο2 του τουρκικού Ναυτικού, ο Αρχηγός Στόλου, υποναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου.

Τα πλοία ξεκίνησαν από τους ναυστάθμους του Γκιουλτσούκ, της Αλικαρνασσού και του Ακσάζ, με την άσκηση να εκτείνεται από τη θάλασσα του Μαρμαρά και το Αιγαίο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ Ρόδου-Μεγίστης και Μεγίστης-Κύπρου.

Θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου αφού πρώτα εκτελέσουν σενάρια αποκλεισμού και κατάληψης μικρών νήσων με ομάδες ειδικών δυνάμεων, ενώ θα συνεργαστούν και με τους άλλους δύο Κλάδους, Στρατό και Αεροπορία σε διάφορες παράλληλες ασκήσεις, όπως η "Efes 2013"

Έχει δεσμευθεί με NAVTEX σχεδόν το μισό Αιγαίο. Οι περιοχές ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού είναι από χθες κυριολεκτικά τουρκοκρατούμενες.

Στην άσκηση συμμετέχουν οι φρεγάτες F-243 TCG Yildirim, F-244 TCG Barbaros, F-246 TCG Salihreis, η stealth κορβέτα F-511 TCG Heybeliada (είναι η πρώτη της συμμετοχή σε άσκηση μείζονος κλίμακος) δεκάδες πυραυλάκατοι, τέσσερα υποβρύχια, 7 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας κλπ.

H F-511, έχει τον ίδιο οπλισμό με τις ελληνικές φρεγάτες κλάσης "S" και MEKO-200HN, αλλά ανώτερους αισθητήρες και φυσικά σχεδίαση μειωμένης παρατηρησιμότητας.

Το ΠΝ παρακολουθεί τις δάφορες φάσεις της άσκησης κυρίως από τα παρτηρητήρια και τους σταθμούς ξηράς.



0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo