Βαρομετρικό χαμηλό στου Μαξίμου εξ αιτίας του αντιρατσιστικού!

Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή στην κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου, όμως ο Α. Σαμαράς ήταν κάθετος!

Σοβαρό πλήγμα στη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης φαίνεται πως επιφέρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες των τριών πολιτικών αρχηγών στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου.

Το κλίμα στην Ηρώδου Αττικού ήταν βαρύ πολύ πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η κυβέρνητική συνεργασία περνά την πρώτη της βαθιά κρίση από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.

Οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης επέμειναν μέχρι και την τελευταία στιγμή στην κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου, όμως ο Α. Σαμαράς ήταν κάθετος. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους μετά το τέλος της σύσκεψης, με τον Ευ. Βενιζέλο μάλιστα να κάνει ανοιχτά λόγο για κρίση στην τρικομματική.

Με δεδομένη την αρνητική στάση της ΝΔ, το πιθανότερο είναι το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει δικό του σχέδιο νόμου, που είναι όμως προφανές πως δύσκολα θα διασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την ΝΔ να «αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» και να φέρει το νομοσχέδιο στην βουλή, σε αντίθετη περίπτωση θα καταθέσει πρόταση νόμου μαζί με την ΔΗΜΑΡ.
«Ζήτησα να έρθει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις οι οποίες δεν προβλέπονται από την προηγούμενη νομοθεσία. Είναι δημοκρατική υποχρέωση να έρθει» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης φανερά εκνευρισμένος χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια της ΚΕΝΕ.

Μήνυμα σε Σαμαρά από Βενιζέλο και Κουβέλη

Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης έθεσαν με έντονο τρόπο ζήτημα συντονισμού της κυβέρνησης.

Είναι φανερό πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν παράπονα από τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων από τον Α. Σαμαρά.

Η κόντρα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο φαίνεται πως είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς εδώ και καιρό έχει δημιουργηθεί μια δυσαρέσκεια από πλευράς κυβερνητικών εταίρων.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως αυτή η δυσαρέσκεια πηγάζει από το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δείχνουν να μην καρπώνονται μερίδιο από την «επιτυχία» της κυβέρνησης Σαμαρά. Αντίθετα, τα δύο κόμματα δείχνουν να καταρρέουν δημοσκοπικά και να «φλερτάρουν» με την είσοδο στη Βουλή.

Είναι δεδομένο πως τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης θέλουν να απαλλαγούν από τη ρετσινιά της «ουράς» της ΝΔ.


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo