Όταν τα νεύρα του Βενιζέλου έχουν τεντωθεί…

Το newsbomb.gr ήδη απ’ την περασμένη βδομάδα επεσήμανε, ότι αυτή η εντεινόμενη τις τελευταίες μέρες δημοσκοπική καταβύθιση του ΠΑΣΟΚ θα έχει αναπόφευκτα επιπτώσεις στην τακτική, στις επιλογές του αρχηγού του Β. Βενιζέλου για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Γράφει ο Μάρκος Μουζάκης

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι τα πραγματικά δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (χωρίς την αναγωγή) είναι ακόμα χαμηλότερα απ’ αυτά που εμφανίζονται…

Στο μέγαρο Μαξίμου το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά παρατηρεί με ενδιαφέρον αυτές τις νέες «πιρουέτες» του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο τώρα καταγράφει ως ένα «επικίνδυνο κρίκο του συστήματος» που στηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση.

Κι αυτό διότι, όπως μας τόνισε συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο Β. Βενιζέλος διαπιστώνοντας την ανεξέλεγκτη φθορά τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του δικού του ηγετικού προφίλ «μπορεί να καταφύγει σε ακραίες τοποθετήσεις», τέτοιες που να αποσταθεροποιούν εν δυνάμει την κυβερνητική πορεία.
«Μπορεί να ελεγχθεί αυτό;», αναρωτιέται –εμφανώς ρητορικά- ο ίδιος.

Προσέξτε.

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο ο υπό καθεστώς άγχους ευρισκόμενος και λειτουργών Βενιζέλος «κατάφερε» να «τα ρίξει» στην κυβέρνηση, στον Σαμαρά, στον Κουβέλη, στην Διαμαντοπούλου, στο Λοβέρδο, στον Άκη, στον Παπακωνσταντίνου, εμμέσως στον ΓΑΠ, φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ και πάει λέγοντας!

Μήπως παράγει περισσότερα «κραξίματα» από όσα μπορεί να… καταναλώσει;

Κι αυτό επειδή προφανέστατα και υπό το άγχος της πίεσης που αισθάνεται δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι αν τεντώσει το σκοινί αυτό θα είναι σε βάρος του.

Κι αυτό διότι προφανώς και δεν μπορεί να εκβιάσει με αποχώρηση απ’ την κυβέρνηση, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε εκλογές. Και εύκολα ο οιοσδήποτε αντιλαμβάνεται το τι θα σημαίνουν αυτές οι εκλογές για τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ!

Εύλογα λοιπόν αυτός ο παράγοντας εν δυνάμει αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης απασχολεί έντονα το επιτελείο του πρωθυπουργού. Ο Αντ. Σαμαράς αισθανόμενος ότι έχει πάρει την τελευταία περίοδο κάποιες ανάσες, θέλει να το επενδύσει αυτό το κλίμα. Για να το πετύχει, πρέπει να διασφαλίσει ότι η κυβέρνησή του δεν θα αποσταθεροποιηθεί από παράγοντες σαν τα τεντωμένα νεύρα του Βενιζέλου.

Αλλά πόσο εύκολο είναι αυτό;

Και τι μπορεί ο πρωθυπουργός να προσφέρει στον εν τη κυβερνήσει εταίρο του, για να τον διευκολύνει;

Αρκετά δύσκολη η εξίσωση!



0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo