Ιταλική τράπεζα δέχεται κεφάλια παρμεζάνας από παραγωγούς ως εγγύηση για έγκριση δανείων [βίντεο]

Ακούγεται μάλλον ως αστείο παρά ως σοβαρή χρηματοπιστωτική συμφωνία, αλλά σε μερικές περιοχές της Ιταλίας είναι απτή πραγματικότητα! 






Το περίφημο τυρί παρμεζάνα θεωρείται τόσο πολύτιμο, ώστε μεγάλη ιταλική τράπεζα είναι πρόθυμη να δεχτεί κεφάλια του εν λόγω τυριού ως εγγύηση για δάνεια προς τοπικούς παραγωγούς.


 Πρόκειται για την Credito Emiliano, με εκατοντάδες υποκαταστήματα και χιλιάδες εργαζομένους στην κεντρική και βόρεια Ιταλία. Με τη διαφορά όμως ότι στα θησαυροφυλάκιά της είναι πιθανότερο να βρει κανείς εκατοντάδες ειδικά διαμορφωμένα ράφια γεμάτα γραμμικά διατεταγμένα κεφάλια παρμεζάνας παρά διαμάντια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

 Συγκεκριμένα, η τράπεζα λαμβάνει το γνωστό τυρί ως εγγύηση για την επίδοση μικρών δανείων σε τοπικούς παραγωγούς με τόκο 3% καθώς και με μικρή επιπλέον επιβάρυνση για τη φροντίδα και την εξασφάλιση της σωστής ωρίμανσής του σε ειδικά κλιματιζόμενους χώρους. 
 Καθώς η Ιταλία διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Credito Emiliano αντιμετωπίζει το Parmigiano-Reggiano όπως ακριβώς άλλες τράπεζες αντιμετωπίζουν το χρυσό. Και έχουν λόγο να το κάνουν καθώς η αξία των βουνών από κεφάλια τυριού που βρίσκονται αποθηκευμένα στα θησαυροφυλάκιά τους ανέρχεται σε περίπου 250.000.000 ευρώ.

 Αυτή η κίνηση της εν λόγω τράπεζας έχει συμβάλλει σημαντικά στην επιβίωση της βιομηχανίας παραγωγής του εκλεκτού τυριού. r/node/107590#ixzz2UaZvr2lb εδώ


 http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo