Ο Π. Αυγερινός αποκαλύπτει την αλήθεια: «Το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη τελείωσε το 1981 με την άνοδο του στην κυβέρνηση»

Χείμαρρος ο πρώην Υπουργός του Παπανδρέου, καταγράφει τις μαρτυρίες του σε βιβλίο, σχετικά με τον αλλοπρόσαλο χαρακτηρά του Παπανδρέου, ο οποίος κατέστρεψε συνειδητά τη πατρίδα του και άνοιξε το δρόμο για την κόλαση που βιώνει το Εθνος σήμερα...

Αποκαλυπτικές πτυχές της περιόδου 1974 - 1981, αλλά και της προσωπικότητας και της πολιτικής δράσης του Ανδρέα Παπανδρέου, δίνει στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερινός, στο βιβλίο του με τίτλο «Η Αλλαγή τελείωσε νωρίς».

Ο κ. Αυγερινός ο οποίος συμμετείχε στην κίνηση των «4» (Θ. Πάγκαλος, Π. Αυγερινός, Β. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης) που προώθησαν τον Κ. Σημίτη ως διάδοχο του Α. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία και στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει πρώτη φορά δημοσίως ότι ο Α. Παπανδρέου ταλαιπωρούνταν από κατάθλιψη, αναφέρεται μάλιστα σε «μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο» το 1979.

Γράφει δε σε κάποιο σημείο του βιβλίου του ο κ. Αυγερινός ότι αποτέλεσμα αυτής της ασθένειας ήταν το γεγονός ότι όταν ο Α. Παπανδρέου αρρώστησε, απομονώθηκε στο Καστρί από «κλειστή ομάδα ανθρώπων» που ο ίδιος αποκαλεί «αυλή».

Ο Παρασκευάς Αυγερινός
«Για πολλές εβδομάδες δεν κατέβαινε στις συνεδριάσεις γιατί ήταν, όπως μας διαμήνυαν, αδιάθετος. Ενας κλειστός κύκλος του στενού περιβάλλοντος τον συντρόφευε και τον κρατούσε απόλυτα περιορισμένο στο σπίτι για να μην τον συναντήσει κανείς. Με το φόβο να γίνει γνωστή η κατάστασή του και η αδυναμία του να ασκήσει τα καθήκοντά του, απέφευγαν και τους γιατρούς. Είχαν επιλέξει εναλλακτικές θεραπείες ανύπαρκτης αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας, καλούσαν ομοιοθεραπευτές. (...) Γύρω του όλη αυτή η αυλή καμιά ψυχολογική βοήθεια δεν του προσέφερε...» γράφει χαρακτηριστικά για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Αυγερινός αναφέρεται αναλυτικά σε διάφορα γεγονότα της περιόδου από το 1974 έως το 1981, αποκαλύπτει μάλιστα και προσωπική σύγκρουση με τον Α. Παπανδρέου, που οδήγησε στην αντικατάστασή του -μετά την κατάθεση του νόμου για το ΕΣΥ- από τη θέση του υπουργού Υγείας το 1984.

«Ηταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα της πολιτικής μου καριέρας, ένιωσα ότι μία θηλιά έφυγε από το λαιμό μου», γράφει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη τελείωσε το 1981 με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση».


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo