Ρουά - μάτ απο Ασαντ στους μισθοφόρους εγκληματίες! Εκνευρισμός σε ΗΠΑ και Ισραήλ!

Μετά την κατάληψη της στρατηγικής πόλης al-Qusayr, η οποία έλεγχε τον κύριο δρόμο προς το Λίβανο, αλλά και την προηγούμενη κατάληψη της πόλης Χιρμπέτ Γαζάλεχ από το συριακό στρατό, σημείου κλειδιού για τον ανεφοδιασμό των ανταρτών από τα ιορδανικά σύνορα, οι ισλαμιστές έχουν πλέον αποκοπεί από τις βασικότερες πηγές ανεφοδιασμού τους σε άντρες και εφόδια, και η “τανάλια” που στήνεται γύρω τους από το καθεστώς Άσαντ, τη Χεζμπολάχ, αλλά και τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, ετοιμάζεται να κλείσει.

Έτσι εξηγείται και η οργισμένη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την επικράτηση του συριακού στρατού ότι ο Άσαντ προκαλεί την εχθρότητα μεταξύ των εθνοτήτων στη Συρία, προκαλώντας την κοινή λογική, αφού είναι γνωστό ότι οι σαλαφιστές εισβολείς που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, σκοτώνουν οποιονδήποτε συναντούν μπροστά τους και δεν ζει με το νόμο της σαρία!

Ακόμα και στο Ισραήλ παραδέχονται ότι το τέλος των ανταρτών πλησιάζει, θεωρούν ότι οι ήττες τους ήταν αποφασιστικές, και στρατηγικής σημασιας, ενώ μέσω του Debka διαρρέουν ότι οι αντάρτες έχουν πλέον εγκαταλειφθεί, στην τύχη τους από τους πάτρονές τους ΗΠΑ, Τουρκία, και Σαουδική Αραβία.

Στο Ισραήλ βέβαια ανησυχούν για τα γραπτά ενός εκδότη προσκείμενου στην Χεζμπολάχ, του Ibrahim al-Amin, της εφημερίδας Al Akhbar, και φίλου του Μπασάρ Άσαντ.

"Το σχοινί είναι τεντωμένο, και βρίσκεται στα όριά του. Όλοι και από τις δύο πλευρές (Ισραήλ από τη μια, Συρία-Χεζμπολάχ από την άλλη) χρειάζεται μόνο να λυγίσουν με το δάχτυλο και το σχοινί θα σπάσει, και η μεγάλη σύγκρουση θα ξεκινήσει. Αυτό δεν είναι απειλή, υπερβολή, η εκτίμηση. Έτσι είναι η κατάσταση στα βόρεια σύνορα του εχθρού (Ισραήλ). Τώρα, σημαίνει σήμερα, σημαίνει αυτή τη στιγμή"

Αμέσως μετά από αυτό το άρθρο είχαμε εκ νέου πολεμικό συμβάν στα υψώματα του Γκολάν.Στρατιώτες του Ισραήλ άνοιξαν πυρ στη διάρκεια της νύχτας, απαντώντας στα πυρά από τη Συρία εναντίον ισραηλινών δυνάμεων στα υψίπεδα του Γκολάν.

«Στη διάρκεια της νύχτας στρατιωτική περίπολος ήταν ο στόχος πυρών από τα συριακά σύνορα στα υψίπεδα του Γκολάν. Δεν υπήρξαν τραυματίες. Το όχημα υπέστη ζημιές. Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά με ακρίβεια», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός ανησυχεί για τα πρόσφατα επεισόδια στα βόρεια σύνορα της χώρας και κατήγγειλε τα γεγονότα αυτά στις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι ό Άσαντ έχει επιτρέψει κατόπιν προτροπής και του Ιράν την προώθηση της Χεζμπολάχ στα υψώματα του Γκολάν σε έναν ιδιότυπο πόλεμο φθοράς έναντι των Ισραηλινών.

Στο Ισραήλ η Μοσάντ πιστεύει ότι το άρθρο κατόπιν εντολής των Hassan Nasrallah του αρχηγού της Χεζμπολάχ, και του ίδιου του Μπασάρ Άσαντ.

Πιστεύουν ότι είναι ένα είδος απειλής ότι μετά τη λήξη του "εμφυλίου" (αποκρουση εισβολής στην πραγματικότητα), Συρία και Χεζμπολάχ θα στραφούν σε μια ολική αντιπαράθεση με το Ισραήλ. Αυτό εκτιμάμε ότι δεν είναι ιδιάιτερα πιθανό, η Συρία θα έχει πολλές πληγές να επουλώσει μετά την καταστροφή που τής έφεραν, και ο συριακός στρατός πολλές απώλεις εμψυχου, και άψυχου υλικού να αναπληρώσει.

Η Συρία θα πρέπει να περάσει μια περίοδο ομαλοποίησης, και ρεαλιστικά ένας πόλεμος με το Ισραήλ θα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο να διεξαχθεί με την Συρία στα "καλά" της, πόσο μάλλον σε αυτή την συγκυρία. Το μήνυμα περισσότερο είχε ως σκοπό την προειδοποίηση στο Ισραήλ "να μείνετε έξω από τα πόδια μας", και την αποτροπή νέων αεροπορικών επιδρομών, και οι έμπειροι αναλυτές του προφανώς και το κατανοούν.

Στο Ισραήλ έχουν συνειδητοποιήσει, το μέγεθος της νίκης των συριακών στρατευμάτων, και της Χεζμπολάχ (η οποία είχε μεγάλες απώλειες με 50 νεκρούς, και αρκετους βαριά τραυματισμένους), και αναγνωρίζουν τον πρωταρχικό ρόλο της οργάνωσης στην πού ηχηρή ηττα των ισλαμιστών ανταρτών. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή της Χεζμπολάχ στην νικηφόρα πολιορκία της πόλεως, με πάνω από 1000 μαχητές. Η συνδρομή της αποδείχθηκε καταλυτική, καθ'οτι οι μαχητές της είναι πολύ εμπειροι και άριστα εκπαιδευμένοι στις αστικές συγκρούσεις, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί συντομότατα πιθανώς στην Χομς.

Με τη νίκη του Άσαντ στην πόλη Αλ Κουσαΐρ «κόπηκε» ο βασικός άξονας επικοινωνίας και μεταφοράς αγαθών των αντικαθεστωτικών με τους βασικούς χρηματοδότες τους, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι θέσεις των αντικαθεστωτικών στην πόλη Χομς γίνονται ολοένα και περισσότερο ευάλωτες, καθώς ο Συριακός στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο των μεγάλων αυτοκινητόδρομων που ενώνουν τη Δαμασκό με τη Χομς και το Χαλέπι.

Στο Ισραήλ πλέον είναι σίγουροι ότι η Δύση έχει εγκαταλέιψει τους ισλαμιστές εισβολείς, για δύο πολύ σοβαρούς λογους.

Οι κτηνωδίες τους καταγεγραμμένες σε βίντεο έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα των πολιτών στη Δύση, και προχωρούν στην απλή σκέψη "Εάν οι μαχητές της "ελευθερίας" είναι τέτοια κτήνη, πόσο κακός μπορεί να είναι ο Μπασάρ Άσαντ".

Ο δεύτερος λόγος είναι, η αποφασιστική άρνηση της Ρωσίας η οποία δεν θα επιτρέψει, κατά δήλωση της ρωσικής στρατιωτικής ηγείας (άρα με απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν) καμμία επέμβαση στη συριακή επικράτεια.

Οπότε η μοίρα των εισβολέων μισθοφόρων είναι προδιαγεγραμμένη.

Κατά τις εκτιμήσεις των Ισραηλινών, Χεζμπολάχ - κυβερνητικά στρατεύματα θα στραφούν στην Ανατολή, με επόμενο στόχο την Χόμς και τα περίχωρα, ήδη ο Άσαντ ανέπτυξε την 14η Μεραρχία, και μονάδες Α/Κ πυροβολικού, εν αναμονή της συνδυαστικής επίθεσης.

Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε "Πλησιάζει η ώρα του μακελειού" δείχνοντας ότι οι φανατικοί σαλαφιστές εισβολείς γνωρίζουν ήδη το επερχόμενο τέλος τους.


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo