Μία προειδοποίηση από το παρελθόν για το κοντινό μέλλον....

Όταν ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ιαπωνίας με δημόσιο χρέος 230% του ΑΕΠ δηλώνει ότι το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο συμβαίνουν δύο πιθανά πράγματα: 'Η ετοιμάζεται να κάνει σημαντική υποτίμηση του γιέν (πάνω από 50%) ή κάποια μορφή αναδιάρθρωσης-διαγραφή του ιαπωνικού χρέους αντίστοιχου ύψους!

Στην παρούσα περίοδο οι αγορές κάνουν carry trade.

Δανείζονται σε γιέν που αναμένουν ότι θα πέσει λόγω πληθωρισμού κατά 2% και αγοράζουν άλλα περιουσιακά στοιχεία ή νομίσματα με καλύτερες αποδόσεις.

Τί θα συμβεί όμως αν ξαφνικά γίνει μία υποτίμηση σαν αυτή που περιέγραψα;

'Oσοι έχουν δανεισθεί με collateral σε γιέν θα κληθούν ξαφνικά από τις τράπεζες τους να καλύψουν τα δάνεια στα άλλα νομίσματα.

Αυτό δεν είναι όμως εφικτό σε περιβάλλον οικονομικού χάους.

Ξαφνικά οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και θα πρέπει να τα τακτοποιήσουν εντός δύο ημερών με εσπευσμένες πωλήσεις σε χρηματιστήρια και αγορές συναλλάγματος.

Οι έντονες διακυμάνσεις θα φοβήσουν τις αγορές και προληπτικά θα τις κλείσουν για μερικές ημέρες.

Το κακό όμως είναι ότι μπορεί να θελήσουν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το μοντέλο αυτό.

Η αντίστοιχη σκέψη από τις ΗΠΑ, κατά σύμπτωση πριν μερικές ημέρες...

Καταλάβατε τώρα γιατί κάποιοι ξαφνικά τα έβαλαν με μία μικρή χώρα που εκτελούσε διεθνές banking στην περιοχή της Μεσογείου?

Oι ελεύθεροι σκοπευτές είναι πολύ επικίνδυνοι για την διεθνή οικονομία, ιδιαίτερα όταν διαχειρίζονται τα ρωσικά κεφάλαια, που δεν δεσμεύονται από καμμία κεντρική τράπεζα στις κερδοσκοπικές τους κινήσεις.

Αν νομίζετε ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, διαβάστε μία προειδοποίηση από το παρελθόν, την οποία και γράψαμε στο Ramnousia πριν από 1,5 περίπου χρόνο...

"Την 31 Ιανουαρίου 1934 υποτιμήθηκε το δολάριο Αμερικής κατά 40,4% και καθορίσθηκε η τιμή του χρυσού σε 35 δολάρια η ουγγιά. Είχε προηγηθεί την 19.4.1933 η εγκατάλειψη του κανόνα του χρυσού.

Με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση του 1929 κατέληξε μετά από 4 χρόνια και 3 μήνες περίπου στη λήψη του απαιτούμενου διορθωτικού μέτρου αναμείνατε το αργότερο έως το τέλος του 2012 (2008+4) μια αντίστοιχα μεγάλη υποτίμηση του δολαρίου Αμερικής.

Η συνέπεια ενός τέτοιου μέτρου θα είναι η κατάρρευση της ζώνης του ευρώ, καθώς όλα τα εξαγόμενα και "τιμολογούμενα" σε ευρώ αγαθά θα γίνουν πανάκριβα και μη ανταγωνιστικά, ενώ παράλληλα το δημόσιο χρέος των χωρών του ευρώ θα ανατιμηθεί αντίστοιχα.

Καταλάβατε τώρα τι περιμένει ο Σορός και τοποθετήθηκε πρόσφατα μονο σε χρυσό;"

Το σχέδιο της τελικής λύσης και η μεθοδολογία που θα εφαρμοσθεί;

Η Διεθνής ανταλλαγή χρεών, η οποία είναι και η μόνη λύση στο παγκόσμιο πρόβλημα χρέους.

Και η κρίση στην Ισπανία ετοιμάζεται...

H μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας Bankia που δημιουργήθηκε το 2011 και η κάθε μετοχή της πουλήθηκε τότε 3,75 ευρώ , απέκτησε πριν τέσσερεις ημέρες τιμή 0,01 ευρώ, πέφτοντας την Δευτέρα κατά 41%.

Δείτε και το σχετικό άρθρο των New York Times....

Πολλές συμπτώσεις δεν νομίζετε;

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo