Δεν τον εμπιστεύονται οι Ρώσοι! Σε τραγική θέση ο Αναστασιάδης!

Με την πλάτη στον τοίχο ο Κύπριος Πρόεδρος που αποδοκιμάζεται από το 62% των πολιτών -Υπέρ της εξόδου από το ευρώ το 67.3% των Κυπρίων σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση

Ψυχρολουσία για τον Πρόεδρο της Κύπρου κ.Αναστασιάδη αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών κ.Σαρρή, που κατέγραψαν άλλο ένα πολιτικό Βατερλώ στη Μόσχα, αναζητώντας εναλλακτική λύση.

Οι Ρώσοι θεωρούν τον Νίκο Αναστασιάδη άνθρωπο των Γερμανών και του καταλογίζουν υστεροβουλία αλλά και δόλο σε ότι αφορά τη συμφωνία για το κούρεμα των καταθέσεων, που αρχικά ενέκρινε το Eurogroup και συμφώνησε και ο ίδιος.

Η Μόσχα θεωρεί ότι η Κυπριακή κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι κ.κ Αναστασιάδης και Σαρρής όφειλαν να ενημερώσουν τη Ρωσία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αφού στο νησί υπάρχουν επενδεδυμένα ρωσικά κεφάλαια αλλά και πάνω από 20 δισ. ευρώ στις κυπριακές τράπεζες.

Το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε το αποδίδει σε δόλο, θεωρεί ότι ο κ.Αναστασιάδης θέλησε να φέρει τη Μόσχα προ τετελεσμένων, κουρεύοντας τις υψηλές καταθέσεις των Ρώσων και θέτοντας σε κίνδυνο τις επενδύσεις τους στη Μεγαλόνησο.

Η υποδοχή του Υπουργού Οικονομικών κ.Σαρρή δεν ήταν απλώς ψυχρή, υποβαθμίστηκε η παρουσία του στη Μόσχα σε απόλυτο βαθμό.
Οι Ρώσοι, αποφεύγοντας να μπουν στην ουσία, κατέδειξαν με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν εμπιστεύεται το νέο Πρόεδρο κ.Αναστασιάδη και δεν πρόκειται να μπει σε ουσιαστική συζήτηση για μία συμφωνία.

Άλλωστε, οι διαρροές που έγιναν από την ρωσική πλευρά, αναφέρουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σαρρής, κατά τη διάρκεια των επαφών του, δεν παρουσίασε μία συγκεκριμένη πρόταση, ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας που θα μπορούσε να θεωρηθεί ελκυστικό για τη Μόσχα.

Πέρα από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος, η θέση του κ.Αναστασιάδη καθίσταται ακόμα πιο δυσχερής.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, που εξελέγη μόλις πριν από ένα μήνα, σε σημερινή δημοσκόπηση της Prime Consulting, παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης.
-Το 36.4% τον θεωρεί υπεύθυνο για την καταστροφική απόφαση του Eurogroup, το 24.8% την Ε.Ε και το 23.7% αποδίδει τις ευθύνες στον κ.Χριστόφια.
-Το 63.3% θεωρεί κακούς τους χειρισμούς του κ.Αναστασιάδη.
-Το 61.6% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τον Κύπριο Πρόεδρο, ένα μόλις μήνα μετά την εκλογή του.
-Το 67.3% των Κυπρίων τάσσεται υπέρ της εξόδου από το ευρώ.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο κ.Αναστασιάδης επιχειρεί σήμερα να επαναφέρει το νομοσχέδιο στην Κυπριακή Βουλή με διαφοροποιήσεις στο ''κούρεμα'' αφού οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν επίδειξη πυγμής.

Πέρα από το αβέβαιο της κατάληξης στην ψηφοφορία, ο κ.Αναστασιάδης πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει.

Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που προεξοφλούν ότι θα είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του, μπροστά στη γενικευμένη κοινωνική αναταραχή που θα ακολουθήσει, από μία ενδεχόμενη πολιτική εφαρμογής σκληρών μνημονιακών πολιτικών.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo