Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να "μπούν" στη Συρία! "Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες αρκετά», σχολιάζουν!

Αναθερμαίνονται μετά την τουρκοϊσραηλινή προσέγγιση τα σενάρια για εισβολή τουρκικών δυνάμεων στην Συρία, τόσο σε στρατιωτικό, όσο και και σε πολιτικό επίπεδο.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, την ερχόμενη εβδομάδα εκτελείται άσκηση ανάπτυξης-μεταφοράς τριών ταξιαρχιών, δύο μηχανοκίνητων και μίας τεθωρακισμένης από το εσωτερικό της Τουρκίας στα τουρκοσυριακά σύνορα, ενώ ήδη μονάδες της δυτικής Τουρκίας έχει προσεγγίσει την περιοχή των συνόρων.

Σε πολιτικό επίπεδο ο Celalettin Yavuz, αντιπρόεδρος του τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Αναλύσεων (TÜRKSAM), δήλωσε ότι "Πλέον μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Συρίας κατά τους επόμενους μήνες είναι το πιο πιθανό σενάριο. Άλλωστε και η αιφνιδιαστική ρωσική άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα σχετίζεται με ένα σενάριο εκκένωσης ρωσικού προσωπικού στη Συρία".

"Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες αρκετά", σχολίασε στην εφημερίδα Zaman σήμερα, προσθέτοντας,"Αλλά υπάρχει διαφωνία όσον αφορά τη χρονική στιγμή."

Σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει, κατά το τελευταίο δίμηνο, πιο ήπια διαμαρτυρίες του όσον αφορά το μέλλον του Άσαντ , οι ΗΠΑ και η Ρωσία φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το θέμα, με τη Ρωσία να διατηρεί ναυτική βάση στο Ταρτούς της Συρίας μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

Η εξίσωση, όμως που δεν έχουν λύσει και θα είναι πολύ δύσκολο να λύσουν, δυτικοί, Τούρκοι και Ισραηλινοί στην Συρία, ίσως δεν είναι η Ρωσία, με την οποία υπάρχουν πριθώρια "συννενόησης", όσο με το Ιράν και την Χεζμπολάχ. Εκεί τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά...



0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo