Χάριζαν δάνεια σε πολιτικούς οι κυπριακές τράπεζες

Στην αποκάλυψη ότι οι κυπριακές τράπεζες διέγραφαν αφειδώς δάνεια που είχαν λάβει πολιτικοί από τα τρία μεγάλα κόμματα (εκτός ΕΔΕΚ και Οικολόγων), συγγενικά τους πρόσωπα -μέσω εταιριών-, καθώς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης προχωρά την Παρασκευή η εφημερίδα Έθνος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι λίστες των ονομάτων βρίσκονται στα χέρια των μελών της Επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής.

H εφημερίδα σημειώνει ότι έχει στην κατοχή της τις λίστες με τα ονόματα όλων όσων τα δάνεια έχουν διαγραφεί από τις κυπριακές τράπεζες και δημοσιεύει στοιχεία για αυτούς, «φωτογραφίζοντάς» τους.

Μεταξύ εκείνων που έτυχαν ειδικής μεταχείρισης από τις κυπριακές τράπεζες είναι πολιτικοί και στελέχη κομμάτων, εταιρίες συμφερόντων συγγενικών προσώπων πολιτικών, συγγενικά πρόσωπα μελών του ΔΣ τράπεζας, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το ύψος των δανείων που χαρίστηκαν είναι από δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους.

Στην κορυφή της λίστας είναι η περίπτωση διαγραφής του συνόλου του δανείου ύψους 2.813.000 ευρώ, μια άλλη περίπτωση διαγραφής 1.285.000 ευρώ, ενώ έχει προβλεφθεί και διαγραφή δανείου ύψους 5,8 εκατ. δολαρίων για το... 2014.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα, δάνεια χάριζαν και οι τρεις μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, δηλαδή η Τράπεζα Κύπρου, η Λαϊκή Τράπεζα και η Ελληνική Τράπεζα!

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo