Η Αφροδίτη και ο ...Ήφαιστος Σόιμπλε!

Ολα πήγαιναν καλά για την αμαρτωλή κούκλα που εξολόθρευε τους εραστές της, μέχρι τη στιγμή που ξύπνησε ο νόμιμος σύζυγος, ο Ήφαιστος Σόιμπλε κι αποφάσισε να την κλειδώσει σπίτι.

Γράφει η Λίνα Παπαδάκη

Σε μια ακτή της Πάφου γεννήθηκε. Σύζυγος του Ηφαίστου, επίσημη ερωμένη του Άρη, παιδί της ο Έρωτας. Η θεά της Κύπρου, η Αφροδίτη, κατά τον Όμηρο, γεννήθηκε από τον αφρό της κυπριακής θάλασσας. Ο δυτικός άνεμος, ο Ζέφυρος, την έσπρωξε προς το νησί, όπου την υποδέχτηκαν οι Ώρες. Κι αφού αυτές την έλουσαν, την έντυσαν με ωραίο πέπλο, τη στόλισαν με χρυσό διάδημα και σκουλαρίκια και περιδέραιο, τη συνόδευσαν στον Όλυμπο και την παρουσίασαν στο συμπόσιο των αθανάτων.

Η θέση της γοήτευε, γεννούσε πάθη κυριαρχίας. Οι αμμουδερές της καμπύλες, πρόσφορο έδαφος για μυστικές συναντήσεις. Η απόσταση από τους άλλους γείτονες, σκηνικό ιδανικό για συνεργασίες κρυφές, για συζητήσεις χαμηλόφωνες. Οι ισχυροί άνδρες του χρήματος και της διαπλοκής έπεφταν στην αγκαλιά της. Αιώνες τώρα η ίδια διαδρομή. Ο παράδεισος της παράνομης αγκαλιάς.

Από τον Πάρη που της προσέφερε -μεθυσμένος από την έλξη της ακολασίας- το μήλο των Εσπερίδων, τρόπαιο της ομορφότερης ανάμεσα στην Αθηνά και την Ήρα για να αρχίσει ο Τρωικός Πόλεμος, μέχρι τον Άκη που της εμπιστεύτηκε τις καταθέσεις του γιατί διάλεξε την αγκαλιά της για να ξεκινήσει από κει η κατάρρευση του βασιλείου του.

Από τον Άδωνη που οι σειρήνες της γοητείας της τον οδήγησαν στον θάνατο, μέχρι τον Λαυρεντιάδη που τον έστειλαν στον Κορυδαλλό.

Κι έτσι όλα πήγαιναν καλά για την αμαρτωλή κούκλα που εξολόθρευε τους εραστές της, μέχρι τη στιγμή που ξύπνησε ο νόμιμος σύζυγος, ο Ήφαιστος Σόιμπλε κι αποφάσισε να την κλειδώσει σπίτι...


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo