Γιούνκερ: Οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν «συμμορίτες και γκάνγκστερ»!

O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μια αποτίμηση της απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο, υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρέθηκε λύση που αποτρέπει την χρεοκοπία της μεγαλονήσου

Τώωρα μάλιστα! Μίλησε και ο ...Γιουνγκέρ! Εκείνος ο τύπος, ξέρετε, των...αρχιμαφιόζων του Λουξεμβούργου του Μαύρου Χρήματος! Και μάλιστα τον...πήρε η μεγάλη λύπη που φέρθηκαν οι μαφιόζοι στους Κυπρίους σαν...μαφιόζους!

«Οι 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», τόνισε σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix ο κ. Γιούνκερ, διευκρινίζοντας ότι η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες από τους Κυπρίους.

"Οι Κύπριοι θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το τραπεζικό τους σύστημα και να διαφοροποιήσουν την οικονομίας τους", επισήμανε ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι υποχρέωση της ΕΕ στο σύνολό της να βοηθήσει την Κύπρο να αναπροσανατολίσει την οικονομία της, πέρα των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγήσει.

Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup επικρίνει έντονα τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Κύπρος, λέγοντας ότι τον έκανε να αισθανθεί ντροπή το γεγονός ότι οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι «συμμορίτες και γκάνγκστερ». 

Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες από τα πλακάτ που περιέφεραν κάποιοι στους δρόμους της Κύπρου και τα οποία παρουσίαζαν την καγκελάριο με ναζιστική στολή.

«Θα πρέπει να συζητούμε μεταξύ μας, παρά να μιλούμε ο ένας για τον άλλο», παρατήρησε ο λουξεμβούργιος πολιτικός.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo