ΕΚΤΑΚΤΟ! Τί τρέχει με τον Σόιμπλε; Μπλοκάρει τα 2,5 δις της δόσης;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg η Γερμανία φέρεται να είναι έτοιμη να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Λίγα μόλις 24ωρα μετά από την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φαίνεται ότι επιχειρεί νέο εκβιασμό προς τη χώρα μας, χρησιμοποιώντας την δόση των 2,5 δισ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Σόιμπλε, μιλώντας για την αυριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group για την έγκριση της δόσης, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει 5 από τα συνολικά 22 προαπαιτούμενα, τα οποία είχαν συμφωνηθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup, στις 8 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε, πάντα σύμφωνα με το Bloomberg, πως η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα έχει καθυστερήσει, αποδίδοντας ωστόσο την ευθύνη στην τρόικα, η οποία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην έκδοση της έκθεσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμα ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως ότι η γερμανική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε επίσης πως στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης του EuroWorking Group θα βρεθεί η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος, η οποία και θα καθορίσει την στάση των εταίρων ως προς την εκταμίευση ή μη της δόσης.

Θυμίζουμε ότι το Eurogroup είχε αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση τριών δισ. ευρώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας, από τα οποία τα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo