Ο πιο ΑΧΡΗΣΤΟΣ απ όλους, με μισθό 10.000 ευρώ στην Παγκόσμια Τράπεζα!

Θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επικριτικά έως και καυστικά σχόλια-Με πρόταση Βενιζέλου η τοποθέτησή του-Ερμηνεύεται ως "άνοιγμα" της ηγεσίας του κόμματος προς την εσωκομματική αντιπολίτευση-Αιφνιδιάστηκαν πολλά στελέχη από την κίνηση του Βενιζέλου!

Θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη, αλλά και μεταξύ των στελεχών των κυβερνητικών κομμάτων, προκαλεί ο διορισμός ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα του πρώην υπουργού Χρήστου Παπουτσή.

Με το που έγινε γνωστή η είδηση της τοποθέτησης του κ. Παπουτσή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από επικριτικά σχόλια για την κυβερνητική απόφαση, η οποία από μεγάλη μερίδα των αντιδρώντων χαρακτηρίζεται ως «πρόκληση», αφού, όπως λέγεται, θα συνοδεύεται από παχυλή αμοιβή.

Στις περισσότερες, μάλιστα, αναρτήσεις γίνεται λόγος για την αποτυχημένη παρουσία του πρώην υπουργού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχικά ως ευρωβουλευτή και κατόπιν ως Επιτρόπου, όπως και για τη θητεία του σε κυβερνητικές θέσεις τόσο επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη όσο και επί Γιώργου Παπανδρέου.

Γίνονται επίσης αναφορές στις επιθέσεις του κ. Παπουτσή κατά του νυν πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως και στη σύγκρουση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, του οποίου ήθελε να είναι αντίπαλος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στη εσωκομματική κούρσα του 2012, αλλά εν τέλει δεν έθεσε υποψηφιότητα καθώς δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διορισμός έγινε με πρόταση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος με τον τρόπο αυτό θέλησε να κάνει άνοιγμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας και στην άμβλυνση της κριτικής από στελέχη της παπανδρεϊκής πτέρυγας τα οποία τοποθετούνταν αρνητικά στην απόφαση για κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.

Η ανακοίνωση του διορισμού του κ. Παπουτσή έπεσε σαν «βόμβα» εντός του ΠΑΣΟΚ και πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν στο αυτιά τους για το πώς ένα στέλεχος της υποτιθέμενης αριστερής πτέρυγας αποδέχθηκε να γίνει στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όπως σηματοδοτεί η θέση του στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ταυτόχρονα δεν έκρυβαν τον αιφνιδιασμό τους για το πόσο προχωρημένες ήταν στο παρασκήνιο οι επαφές του κ. Βενιζέλου με τον κ. Παπουτσή προσωπικά, αλλά και με την πλευρά, που θεωρείται ότι αυτός εκφράζει. Μετά την αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, ο κ. Παπουτσής απείχε επί πολλούς μήνες από τις δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ και μόνον όταν εμφανίστηκε η κίνηση των «75» έγινε αντιληπτό ότι πιθανόν να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο και να πιέζει τον κ. Βενιζέλο.

«Μετά από τον διορισμό» έλεγαν με νόημα στελέχη της ηγεσίας για την κίνηση των «75», της οποίας ηγούνται οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης και Παντελής Οικονόμου, «ελπίζουμε να σταματήσουν τη γκρίνια και το αντάρτικο στον Βενιζέλο και στην κυβέρνηση».

Ο κ. Παπουτσής θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 15 Σεπτεμβρίου και όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης, τους τελευταίους μήνες υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η κυβέρνηση, πάντως, αντιδρώντας και στις επικρίσεις «γαλάζιων» στελεχών, υποβαθμίζει την πολιτική σημασία του διορισμού του πρώην υπουργού, καθώς, όπως σημείωναν πηγές του Μέγαρου Μαξίμου, ο προηγούμενος αντιπρόσωπος της Ελλάδας βρισκόταν στη θέση αυτή επί εννέα χρόνια και το όνομά του δεν έγινε ποτέ ευρύτερα γνωστό.
 

«Φωτιά» στο Twitter για τον Παπουτσή


Οι αντιδράσεις στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για τον διορισμό του πρώην υπουργού στην Παγκόσμια Τράπεζα ήταν πολλές, έντονες και ποικίλες.

«Ο Χ. Παπουτσής στην Παγκ. Τράπεζα "με εντολή Σαμαρά". Μετά τον Βενιζέλο, η ΝΔ τακτοποιεί και τους ανθρώπους του Γ. Παπανδρέου. Ντηλ εξουσίας...», έγραψε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημούλης,

Από την πλευρά του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ σχολίασε την τοποθέτηση Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα γράφοντας:
 «Τι λένε άραγε οι ΝΔ ψηφοφόροι, καθώς διορίζονται σε σημαντικές καρέκλες παλιά, γνωστά, φθαρμένα στελέχη ΠΑΣΟΚ».

Ο Γιάννης Μανώλης «τιτίβισε» ότι,
 «το σάπιο σύστημα βολεύει πάντα τα παιδιά του. Ο... Παπουτσής εκπρόσωπος μας, στην Παγκόσμια Τράπεζα».

Επικριτικοί ως προς τον διορισμό του πρώην υπουργού ήταν και πολλοί άλλοι χρήστες του
Twitter. Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί είναι μερικές από τις παρακάτω αναρτήσεις:

- «Ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα; Ωραία! Έχουν να φάνε δακρυγόνο και κρότου λάμψης...»

- «Το επόμενο λογικό βήμα είναι να πάει ο Κίμωνας ο Κουλούρης εκπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου».

- «Θα τα καταφέρει μια χαρά, όπως τα κατάφερε κι η Τίνα η Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ».

- «Μετά τον Αντώναρο στν Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τώρα κ ο Χρήστος Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα. Εξάγουμε μπουμπούκια...»

- «Να το δεις έβαλαν τον #
Papoutsis εκπρόσωπο στην Παγκόσμια ΟΤΟΕ και μπερδεύτηκαν και είπαν Παγκόσμια Τράπεζα»


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo