"Συγχαρητήρια" απ τους Γερμανούς στον Αδωνι για τις ...απολύσεις στην Υγεία!

Τη διαπίστωση ότι το υπουργείο Υγείας στην Ελλάδα είναι περισσότερο αποφασισμένο, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, διατυπώνει σε δελτίο Τύπου το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το γερμανικό υπουρείο, αφού πρώτα αναφέρεται στη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Υγείας και του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας (WHOEuropa) για την ενίσχυση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων υγείας της πρωτοβουλίας «Υγεία σε Κίνηση» για τα έτη 2013-2015, στη συνέχεια τονίζει: «Συγχαίρουμε την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό (τον Αδωνι δηλαδή...) για την υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας. Ενισχύει τη σθεναρή βούλησή της για μεταρρυθμίσεις μετά και τον ανασχηματισμό της 25ης Ιουνίου 2013. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση καθώς και στον WHO/Europa (Διεθνή Οργανισμό Υγείας) την αμέριστη υποστήριξή του ως επικεφαλής στον εν λόγω τομέα (Domain Leader).

H περαιτέρω αποτελεσματικότητα θα εξαρτηθεί ουσιωδώς από την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να βοηθηθεί το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού το συντομότερο δυνατό. Η επίτευξη δομικών και διαχρονικών μεταρρυθμίσεων είναι προς το συμφέρον του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον θα διοχετευθεί μέσω της διαρκούς στενής συνεργασίας και της έμπρακτης υποστήριξης του ελληνικού Task Force στις μεταρρυθμίσεις».

Εξάλλου, στο δελτίο Τύπου προστίθεται: «Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, η συνεργασία διευρύνθηκε σύμφωνα με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και περιλαμβάνει πλέον τους ακόλουθους νέους και μείζονος προτεραιότητας τομείς συνεργασίας:

- Παροχή συμβουλών για την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου συστήματος τιμολόγησης στους σταθμούς νοσηλείας, (νοσοκομεία)
- Μεταρρυθμιστικά μέτρα στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων.
- Παροχή συμβουλών για τη διαμόρφωση τιμών και την αποζημίωση δαπανών φαρμάκων.
-Διεύρυνση του τομέα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στο ευρύτερο πεδίο της ηλεκτρονικής παροχής υπηρεσιών υγείας ("e-Health").
- Αναδιοργάνωση του εθνικού ασφαλιστικού φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας "ΕΟΠΥΥ" και των συνδεδεμένων με αυτόν δομών για τη εκ νέου οργάνωση της ασφάλισης υγείας.
- Βασική (στοιχειώδης) περίθαλψη.
- Δημόσια υγεία.
- Τουρισμός υγείας».

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Υγείας, η υπογραφή της συμφωνίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο θεμέλιος λίθος της συνεργασίας, καθώς σηματοδοτεί την αρχή της εφαρμογής μέτρων για διαχρονικές, δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν καθυστερήσει για χρόνια...

Με δυο λόγια, μας ...αποδίδουν τα εύσημα για την ...υπακοή μας (στον Αδωνι δηλαδή) και για την... καλή μας διάθεση (του Αδώνιδος δηλαδή) να τους αφήσουμε να κάνουν κουμάντο στη διοίκηση της δημόσιας υγείας, αφού καθώς φαίνεται οι δικοί μας "αρμόδιοι" (ο Αδωνις δηλαδή) δεν είναι ικανοί να το πράξουν χωρίς ξένη καθοδήγηση...(ο Άδωνις δηλαδή).

ΕΥΓΕ ΑΔΩΝΙ! ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΡΕ! ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ...ΚΟΥΚΟΥΛΑ! ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo