Nόμος των Νεοτούρκων, το "Βαρλίκι", είναι το χαράτσι των Βενιζέλου-Τρόικας!

Κι όμως! Νόμο της Τουρκίας των Νεότουρκων, που χρησιμοποιήθηκε το 1942 για την εξόντωση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, εφαρμόζουν σήμερα τρόικα και ελληνικές κυβερνήσεις στα πλαίσια του μνημονίου!

Ο νόμος των Νεότουρκων τότε λεγόταν «βαρλίκι». Ο νόμος σήμερα τρόικας-Βενιζέλου-Στουρνάρα λέγεται χαράτσι ή φόρος ακίνητης περιουσίας.

Ακούγεται απίστευτο αλλά τρόικα και ελληνικές κυβερνήσεις ξέθαψαν νόμο των Τούρκων Οθωμανών για να μας επιβάλλουν τα χαράτσια που πληρώνουμε τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Η άθλια αυτή ιστορία που αποκαλύπτουμε σήμερα, άρχισε το 1942 όταν η Τουρκία ξεκίνησε μία λυσσαλέα επιδρομή εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και των περιουσιών τους, με άμεσο στόχο να τους αναγκάσουν να φύγουν από την Πόλη.

Ο νόμος που εφάρμοσαν για να αρπάξουν τις ελληνικές ιδιοκτησίες και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών λεγόταν «βαρλίκ βεργκισί» που σημαίνει στη μετάφρασή του «φόρος ακίνητης περιουσίας»!!!

Εάν εμείς αντιγράφουμε τους Τούρκους στο βαρλίκι, εκείνοι είχαν εμπνευστεί το νόμο τους από τα μέτρα που είχε πάρει η ναζιστική Γερμανία για τη δήμευση των περιουσιών των Εβραίων και την εξόντωσή τους.

Όπως έλεγαν τότε οι Νεότουρκοι, το βαρλίκι είχε στόχο αύξησης των εσόδων του κράτους για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων στην εθνική τους οικονομία. Ακριβώς δηλαδή ό,τι λένε και σήμερα στην Ελλάδα για τους στόχους που καλύπτει το χαράτσι. 

Το βαρλίκι έπρεπε να καταβάλλει ο κάθε φορολογούμενος σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κρατικών οικονομικών υπηρεσιών της Τουρκίας, οι οποίες όμως μόνιμα υπερεκτιμούσαν τις περιουσίες των μειονοτήτων και κυρίως της ελληνικής. Όπως τονίζει ο Τούρκος καθηγητής Αϊχάν Ακτάρ, συγγραφέας του βιβλίου «Το ημερολόγιο του Γιώργου Χατζηδημητριάδη», οι Τούρκοι βιάζονταν να δέσουν με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια τις μειονότητες για την επιβολή των φόρων μέσα από το βαρλίκι και έστελναν σε τάγματα καταναγκαστικής εργασίας όσους δεν μπορούσαν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι της τουρκικής κυβέρνησης και όσους δεν είχαν ακίνητα να τους τα πάρουν. 

Λίγο πριν πεθάνει ο καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νεοκλής Σαρρής, που είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής, μου είχε πει στην τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση: 

"Είναι αδίστακτοι οι τροϊκανοί. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν εφαρμόσουν ακόμα και το βαρλίκι. Μόνο που τώρα Έλληνες θα εξοντώνουν Έλληνες".


Ήταν μία προφητική δήλωση του αείμνηστου Σαρρή, που επιβεβαιώθηκε με τον πιο δραματικό τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια.




0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo