Οι θεοί των Ελλήνων λατρευόταν σε όλη τη Βαλκανική χερσόνησο! Νέα ευρήματα στο φώς!

Αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία ανακάλυψαν ναό και Ιερό του Δία και της Ήρας στην περιοχή Sredna Gora στο κεντρικό τμήμα της χώρας!

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην περιοχή Kozi Gramadi κοντά στο χωριό Starosel στο δήμο Hissarya από ομάδα αρχαιολόγων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με επικεφαλής τον Ivan Hristov, αναπληρωτή καθηγητή και τον Bozhidar Dimitrov, διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Η περιοχή όπου βρέθηκαν ο μεγάλος ναός καθώς και το Ιερό του Δία και της Ήρας καλύπτει περίπου 50 τετραγωνικά μέτρα. Η παλαιότερη χρήση του χώρου εκτιμάται ότι χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του Σιδήρου, περίπου μεταξύ 8ου και 6ου αιώνα π.Χ..

Μέχρι σήμερα υπήρχε η εκτίμηση ότι το ιερό του Δία και της Ήρας καταστράφηκε τον 5οαιώνα μ.Χ. προκειμένου να οικοδομηθεί μικρός μονόχωρος χριστιανικός ναός.

Άλλα ευρήματα που ήρθαν στο φως από τον συγκεκριμένου χώρο είναι νομίσματα από την εποχή των βασιλέων Φιλίππου Β 'και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και από την ύστερη Ρωμαϊκή Ρεπουμπλικανική περίοδο, καθώς και περίπου 1.000 θραύσματα κεραμικών αγγείων που χρησιμοποιούνταν ως προσφορές στο ιερό, σύμφωνα με δηλώσεις του Dimitrov.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ανασκαφικές εργασίες από τους αρχαιολόγους στο χώρο θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo