EKTAKTO! Ποινική δίωξη κατά συνεργατών του Μειμαράκη! Εχει και ο ίδιος σειρά;

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο της SONAK κατά Λιακουνάκου, Βασιλάκου και Κολίρη, αμφοτέρων συνεργατών του Βαγγ. Μειμαράκη. Μία ποινική δίωξη που χτυπάει το σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης, και αφορά προσωπικά τον πρόεδρο της Βουλής!

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μια ακόμη υπόθεση εξοπλιστικών με ζημία για το ελληνικό δημόσιο πάνω από 40 εκατ. ευρώ σε βάρος 19 συνολικά προσώπων ανάμεσα τους και ο Θωμάς Λιακουνάκος- άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας κυρία Πόπη Παπανδρέου.

Πρόκειται για την προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων, σύστημα για το οποίο αν και δόθηκε προκαταβολή στην εταιρεία SONAK του Θωμά Λιακουνάκου και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή που ορίζει ο νόμος, εν τούτοις η Ελλάδα δεν το παρέλαβε ποτέ.

Ειδικότερα οι διώξεις αφορούν στα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα αυτό.

Οι διώξεις στρέφονται εκτός του Θ. Λιακουνάκου και κατά δύο πρώην γενικών γραμματέων του υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Γεώργιο Κολίρη και τον Ευάγγελο Βασιλάκο αλλά και κατά 16 στρατιωτικών που συμμετείχαν σε επιτροπές οι οποίες εισηγήθηκαν και τις σχετικές αποφάσεις.

Το σκάνδαλο εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου από το 2001 ως το 2009 και η υπόθεση έφθασε σε διαιτησία στην οποία κέρδισε η εταιρεία SONAK και έχασε ελληνικό δημόσιο το οποίο τώρα καλείται να πληρώσει αποζημίωση τριών εκατ. ευρώ και να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που είχε λάβει.

Οι πολιτικές ευθύνες που αγγίζουν κάποιους εκ των υπουργών Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της περιόδου 2001 ως 2009 δεν μπορούν να ελέγχουν από τις ελεγκτικές αρχές διότι είναι παραγραμμένες.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε ξεκινήσει το 2012 με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ελένης Ράικου.


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo