Το «κόλπο γκρόσσο» Παπαδήμου με το «κούρεμα» του χρέους! H ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ που ισοπέδωσε την Ελλάδα!

Ιστορικό υψηλό σημείωσε το δημόσιο χρέος που έφθασε στο 160,5% επί του ΑΕΠ κάνοντας άλμα 24,1% σε ετήσια βάση χωρίς ωστόσο να έχει θιγεί το θέμα των πολιτικών ευθυνών που έχει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος (και όσοι τον επέλεξαν)

Η...συμμορία των εθνοπροδοτών
Στο 160,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2013, κάνοντας «άλμα» 24,1% σε ετήσια βάση! Ο πολιτικός εξευτελισμός δεν έχει σταματημό όσο οι υποτιθέμενοι πολιτικοί σωτήρες κρύβονται με στρουθοκαμηλικές μεθόδους και δεν αναζητούν τις πραγματικές ευθύνες της καταστροφής.
Τι έγινε και το χρέος εκτοξεύτηκε; Δεν ήταν επιτυχία το PSI; Δεν ήταν η ανταλλαγή των ομολόγων; Ιδού λοιπόν, γιατί το ΔΝΤ απειλεί με αποχώρηση. Επειδή πλέον γνωρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και επειδή η Ευρώπη αρχίζει – παρασκηνιακά – να συζητά για νέα μείωση του χρέους.
Μήπως γι' αυτό άρχισαν και παραδοχές για λάθη και παραλείψεις στο ελληνικό πρόγραμμα; Πόσο καιρό πριν επισημάνθηκε ότι ετοιμάζουν την μεγάλη «έξοδο» και ξεκινούν τις παραδοχές για λάθη προκειμένου να σώσουν το όνομά τους μπροστά στην καταστροφή;
Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, άγγιξε το πρώτο τρίμηνο του 2013, το 160,5% του ΑΕΠ από 156,9% του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και από 136,5% του ΑΕΠ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος όρος του δημοσίου χρέους άγγιξε το 92,2% από 90,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο μέσος όρος του δημοσίου χρέους μειώθηκε στο 85,2% από 85,9%.
Σε ετήσια βάση η μεγαλύτερη αύξηση του λόγου δημόσιο χρέος προς ΑΕΠ καταγράφεται στην Ελλάδα (+24,1%), στην Ιρλανδία (18,3% ), στην Ισπανία (+15,2%), στην Πορτογαλία (+14,9%) και στην Κύπρο (12,6%). Στον αντίποδα η μεγαλύτερη μείωση του δημοσίου χρέους καταγράφεται στη Λετονία (-5, 1%) στη Λιθουανία (-1,9% ) και στη Δανία (-0,2%).
Οι ευθύνες του Λουκά Παπαδήμου
Αυτό είναι το "success story" του μεταβατικού πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, του εκλεκτού που υπέδειξε το «σύστημα Σημίτη» για να εγκαθιδρύσει καθεστώς πλήρους υποταγής στη γερμανική ηγεμονία. Όταν στις 9 Μαρτίου 2012 ο κ. Παπαδήμος απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό μιλώντας για τη συμφωνία του PSI ισχυρίσθηκε ότι το χρέος θα μειωνόταν κατά 105 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πώς λοιπόν μπορεί να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ο κ. Παπαδήμος και ο πολιτικός αυτάδελφός του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ότι πριν από το Μνημόνιο το δημόσιο χρέος βρισκόταν στα 309 δισ. ευρώ ενώ τώρα αγγίζει τα 381 δισ. ευρώ; Τα 105 δισ. ευρώ τι έγιναν; Μια απλή σκέψη θα ήταν πως για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται το ψέμα και η προχειρότητα όσων επινόησαν την πολιτικής της «δημιουργικής λογιστικής» εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό και παραδίδοντας την εθνική κυριαρχία στους γύπες του γερμανικού τραπεζικού κατεστημένου.
Όσο δεν συγκροτείται Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τις συνθήκες και τους χειρισμούς που έγιναν για να μπει η χώρα στον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και να υπαχθεί στα απαράδεκτα Μνημόνια, τόσο θα επιβεβαιώνονται όσοι επιρρίπτουν ευθύνες στους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Προβόπουλο.
Επί δύο χρόνια το Δημόσιο φορτωνόταν «τοξικά ομόλογα» με την ηθική αυτουργία της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα οποία κούρεψε ως φυσικός αυτουργός ο κ. Παπαδήμος.
Ο ρόλος της "Goldman Sachs"
Και τι έκανε ο κύριος «μεταβατικός» και εκλεκτός του «συστήματος Σημίτη»; Αφού αμβλύνθηκαν οι απαιτήσεις της Ν.Δ. (που τον ήθελε στη Δικαιοσύνη για τα swaps της "Goldman Sachs" το 2010), το 2011 έγινε πρωθυπουργός με τις ευλογίες ξένων κέντρων. Χαρακτηριστικά έχει γράψει η "Le Monde" από τον Νοέμβριο του 2011 ότι «Ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, ο διορισθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Μάριο Μόντι και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Λουκάς Παπαδήμος ανήκουν, σε διαφορετικά επίπεδα ο καθένας, στην ευρωπαϊκή "κυβέρνηση Sachs"».
Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί είχε καταγγείλει μάλιστα τον κ. Παπαδήμο ότι είχε παραποιήσει τα στατιστικά στοιχεία για να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Είχε επισημάνει μάλιστα ότι ο εκλεκτός του «συστήματος Σημίτη» είχε συνεννοηθεί με την "Goldman Sachs" να αγοράσει ένα ποσοστό του χρέους, το οποίο θα αποπληρωθεί με τους προβλεπόμενους αυξημένους και επιπλέον τόκους. Με την ευκαιρία, διαβάστε τι αποκάλυψε το "Newsbomb.gr" στις 15 Νοεμβρίου 2011 για όσα κρύβει το δημοσίευμα της "Le Monde" περί της "Goldman Sachs", του κ. Λουκά Παπαδήμου, της "Lazard", του κ. Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου...


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo