Για να μην ξεχνιόμαστε…

Επιστροφή στη δραχμή…
Τρομοκρατία…
Χωρίς ευρώ δεν ζούμε…
Θα είναι το τέλος μας…

 

Γράφει η χμ...

Όταν άρχισαν οι «συζητήσεις» περί επιστροφής στη Δραχμή, ή ακόμα καλύτερα περί Εθνικού Νομίσματος (γιατί Δραχμή θα μπορούσε να βγει και υπό την «αιγίδα» της Ε.Ε.) ο κόσμος τρομοκρατήθηκε.

Κατά κύριο λόγο η υποτίμηση του νέου νομίσματος θα ήταν τέτοια που σύμφωνα με ρεπορτάζ το βιοτικό επίπεδό μας θα έκανε βουτιά, ενώ κάποιοι μιλούσαν για μισθούς Βουλγαρίας, κάπου στα 460 ευρώ.

Μιλούσαν για την απαξίωση της ιδιοκτησίας, η οποία κατά συνέπεια επίσης θα έχανε την αξία της και θα αποκτούσε πλέον εξευτελιστική τιμή.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά το ότι με μια επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα, οι ξένοι επενδυτές θα αποχωρούσαν, θα έκλειναν επιχειρήσεις κ.τ.λ.

Εννοείται πως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πετρέλαιο, φάρμακα και άλλα προϊόντα που εισάγουμε, όπως τα αγροτικά.

Και φυσικά το Δημόσιο θα υπολειτουργούσε.

Μάλιστα ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (η οποία, μην ξεχνιόμαστε, δεν είναι Κρατική) είχε δηλώσει το 2012 τα εξής:
«…Η κατάσταση θα παραπέμπει στη δεκαετία του ’50. Σε τέτοιες “ανώμαλες” καταστάσεις αυτοί που κυρίως χάνουν είναι οι πολλοί και οι αδύνατοι…»

Και έτσι Έλληνα ψηφοφόρε, τρομοκρατημένος μη χάσεις την προστασία του ευρώ και της Νομισματικής Ένωσης (γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση ουδεμία σχέση έχει με το αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ) ψήφισες ΝΑΙ στη συνέχιση του προγράμματος «διάσωσης» της Τρόικα. Και λέω στη συνέχιση γιατί υποθέτω πως στις εκλογές που ανέδειξαν τον Γιώργο Παπανδρέου πίστεψες το «λεφτά υπάρχουν», ενώ δεν άκουσες πουθενά περί Τρόικας.

Και φτάσαμε στο σήμερα…

Το βιοτικό μας επίπεδο έχει κάνει βουτιά στο διάστημα και οι μισθοί έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα της Βουλγαρίας κατά πολύ, γιατί, βλέποντάς το ολοκληρωμένα, εκεί με αυτά τα χρήματα ζεις, εδώ φυτοζωείς. Και φυσικά, αν παίρνεις και αυτόν το μισθό, γιατί υπάρχουν και οι part time θέσεις των 200, 150 ευρώ κ.τ.λ.

Η ιδιοκτησία έχει απαξιωθεί καθώς κινητά και ακίνητα πωλούνται όσο όσο (αν βρεθεί αγοραστής) καθώς οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χαράτσια.

Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ οι ξένοι επενδυτές (εκείνοι που θα έφερναν θέσεις εργασίας και κεφάλαια) την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ένας ένας. Εκτός αν πωλείται καμιά παραλία…

Για το πετρέλαιο, έχουμε δεν έχουμε, ποιος μπορεί να το πληρώσει; Ή μήπως οι Κρατικοί τομείς που το χρειάζονται το έχουν;

Τα φάρμακα, αν είσαι τυχερός θα τα βρεις και θα ζήσεις. Βέβαια θα χρειαστεί να βάλεις και το χέρι στην τσέπη, ακόμα και για το ποιο αναγκαίο από αυτά που μέχρι πρότινος το κάλυπταν τα ταμεία. Δεν θα επεκταθώ σε βασικές εξετάσεις κ.τ.λ. που αφαιρέθηκαν από τις παροχές της ασφάλειάς σου.

Η επάρκεια στα αγροτικά προϊόντα ήταν παραπάνω και από αρκετή και θα μπορούσε να γίνει και πάλι, εάν καταργούνταν οι περιορισμοί στην παραγωγή (ευρωπαϊκές οδηγίες κ.τ.λ.) και αν τα χωράφια άρχιζαν και πάλι να καλλιεργούνται.

Η χώρα μας, όσο και να το υποστηρίζουν, δεν έχει πρώτη πηγή εισοδήματος τον Τουρισμό αλλά την Αγροτική παραγωγή. Ζούμε σε έναν πλούσιο τόπο που μπορεί να παράγει σχεδόν τα πάντα.

Όσο για το Δημόσιο, κλείνουν Εφορίες, Νοσοκομεία, Σχολεία, οι Δήμοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες πλέον υποχρεώσεις τους απέναντι στους Δημότες τους κ.τ.λ.

Και ναι, πράγματι, η δήλωση του κ. Προβόπουλου και όλων φυσικά των πολιτικών μας και των υπερασπιστών τους, βγήκε αληθινή.

Μόνο που δεν έγινε λόγω επιστροφής στο Εθνικό Νόμισμα, αλλά λόγω του προγράμματος «διάσωσης» της Τρόικας.



0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo